המבורגר - המתכון קלאסי

המבורגר - המתכון קלאסי

המבורגר - המתכון קלאסי

המבורגר תמיד הולך, אבל תמיד! אפשר לרדת על המבורגר טוב בכל יום ובכל שעה, ולא משנה אם זה המבורגר טלה או פיקנטי או אפילו שניצל בורגר. אבל בינינו, אנחנו תמיד מעדיפים את ההמבורגר הקלאסי האהוב, והיום נתמקד בו:

לחמניה, קציצה מבשר טרי ואיכותי, בצל, חסה, קטשופ ומיונז. וזה הכל. כל כך פשוט וכל כך טעים.

לכו להדליק את הגריל ומתחילים.

מרכיבים

עבור 2 אנשים
  • לחמניות המבורגר ביתיות (ראה מתכון)
  • 400 גרם בשר טחון
  • 2 מנות מלפפונים חמוצים
  • 1 בצל
  • 4 עלי חסה אייסברג
  • 2 כפות מיונז
  • 3 כפות קטשופ
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף סירופ סלק סוכר
  • 4 כפיות שמן
  • 2 כפיות מלח גס
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 820 קלוריות
  • 56 גרם שומן
  • 45 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    קורצים 2 כדורים מהבקר הטחון, משטחים אותם בידיים ויוצרים מהם קציצות. מניחים את הקציצות מכוסות במקרר.
  • 2
    שוטפים את עלי החסה, מנערים ומייבשים. מקלפים חצי בצל וחותכים לטבעות עבות.
  • 3
    לרוטב ההמבורגר: חותכים את החצי השני של הבצל ואת החמוצים לקוביות דקות. מטגנים בסיר על כירת הגז הצידית עם מעט שמן.
  • 4
    מוסיפים קטשופ, רוטב סויה, וסירופ סלק סוכר ומבשלים על אש קטנה למשך 5 דקות.
  • 5
    הכינו את הגריל: חממו את הגריל לחום מירבי והניחו את הפלנצ'ה עם הצד השטוח כלפי מעלה באזור הישיר של הגריל.
  • 6
    מורחים את הקציצות בשמן ומתבלים קלות במלח. צולים על הפלנצ'ה כ- 90 שניות כל צד עד לקבלת קרום יפה. מניחים את הקציצות להתבשל באזור העקיף עד לדרגת העשייה הרצויה (אפשר להשתמש בכיפות נירוסטה). לאחר הצלייה מפזרים מעט מלח גס.
  • 7
    חותכים את הלחמניות לשניים וצולים את הצד החתוך כלפי מטה על הפלנצ'ה למשך 30 שניות.
  • 8
    מורחים את חצאי הלחמניות התחתונות ברוטב ההמבורגר. מניחים מעל חסה, קציצות וטבעות בצל. מורחים את חצאי הלחמניות העליונות במיונז ומניחים על ההמבורגר.