צלעות טלה בנוסח טוסקנה

צלעות טלה בנוסח טוסקנה

צלעות טלה בנוסח טוסקנה

אם מיציתם קצת את תפריט הברביקיו הקבוע שלכם, צלעות טלה הן תמיד שובר שגרה, וכשמדובר בצלעות בנוסח טוסקנה - אז בכלל...

מורחים את הצלעות בתערובת תבלינים ביתית בניחוח איטלקי, צולים אותן על חום גבוה עד שנעשות פריכות ואז נותנים להן להתבשל לאט לאט על חום עקיף.

גולת הכותרת של המנה היא מרינדה של יין לבן, ורמוט ודבש, איתה מברישים את הצלעות. פריכות מבחוץ, עדינות ורכות מבפנים, ובעיקר פשוט טעימות להפליא!

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    צלעות

  • 4 שדרות צלעות טלה
  • 200 מ"ל יין לבן יבש
  • 60 מ"ל ורמוט
  • 2 כפות דבש
  • 12 תפוחי אדמה
  • 8 בצלים
  • משרה

  • 8 כפות רוזמרין מיובש
  • 8 כפות טימין מיובש
  • 2 כפות מרווה מיובשת
  • 4 כפות שום כתוש
  • 4 כפות בצל מיובש
  • 2 כפות אבקת צ'ילי
  • 4 כפות מלח

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 394 קלוריות
  • 13 גרם שומןֿ
  • 15 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מייבשים את הצלעות משאריות נוזלים. מסירים את הגידים ומנקבים את השומן בצורת יהלום בעזרת סכין חדה.
  • 2
    מערבבים את התבלינים למשרה. מורחים את כל צדדי הצלעות באופן שווה במשרה. מניחים ללא כיסוי במקרר למשך 30 דקות.
  • 3
    חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי אצבע, מורחים בשמן וביתרת המשרה.
  • 4
    מפעילים את הגריל על מצב של חום ישיר וחום עקיף. צולים את הצלעות, תפוחי האדמה והבצל מכל הצדדים על אש גבוהה מאוד במשך כ- 5 דקות.
  • 5
    מעבירים לאזור הצדדי של הגריל, מכניסים את מד החום הדיגיטלי לחלק העבה ביותר של הצלעות ומבשלים כ- 20 דקות מרגע שטמפרטורת הליבה מגיעה ל- 53 מעלות.
  • 6
    מערבבים את היין, הוורמוט והדבש ומברישים את הצלעות בתערובת כל 10 דקות.
  • 7
    מסירים מהאש ומניחים את הצלעות ללא כיסוי על קרש למשך 10 דקות (בזמן זה טמפרטורת הליבה תעלה ל- 55 מעלות צלזיוס).
  • 8
    מגישים את הצלעות ולצידן את תפוחי האדמה והבצל.