סקירט סטייק בגריל

סקירט סטייק בגריל

סקירט סטייק בגריל

כבר יצא לכם להיתקל בסקירט סטייק ("סטייק חצאית")? מה שנשמע כמו פריט לבוש הוא בעצם נתח סרעפת הבקר - האזור שבין הקיבה לריאות.

הסקירט סטייק מקיף את בטן הבקר כמו חצאית, ומכאן הוא קיבל את שמו. הנתח מתאפיין במרקם מוצק, עסיסי ועתיר טעם.

המתכון הטוב ביותר לטיפול בחומר הגלם הנהדר הזה, מגיע אלינו היישר מארגנטינה: השרייה מוקדמת במרינדת יין אדום, והגשה לצד בטטה ובצל בגריל.

עצה שלנו:

למרות שסטייק החצאית, כבשר סיבי, מתאים גם לתבשילי קדירה בבישול ארוך, אנו לגמרי ממליצים על טיגון וצלייה במחבת!

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    לתוספות

  • 2 בטטות גדולות
  • 3 בצלים סגולים
  • 1 ענף רוזמרין
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 2 קורט מלח
  • 2 כפות שמן לזילוף
  • לסטייק

  • 2 נתחים של סקירט סטייק
  • 4 ענפי רוזמרין
  • למרינדת סלמורה

  • 1 שן שום גדולה
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית מלח
  • 1 ענף רוזמרין
  • 50 מ"ל מים חמים
  • 50 מ"ל יין אדום
  • לצ'ימיצ'ורי

  • 1 שן שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית אורגנו מקסיקני יבש
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפיות חומץ בן יין אדום
  • 1/2 כפית מלח

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 610 קלוריות
  • 59 גרם שומן
  • 34 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    לתוספות: מכינים שלוש חתיכות גדולות של נייר אלומיניום. מניחים את הבטטות בנפרד על כל אחד מהניירות, ואת הבצלים מניחים יחד על הנייר השלישי. מזלפים שמן צמחי על הכל ומפזרים מלח. מניחים את הרוזמרין על הירקות ומהדקים את ניירות האלומיניום כך שהכל אטום.
  • 2
    חממו מראש את גריל הגז והניחו את הירקות העטופים באזור החום העקיף (רשת חימום עליונה). מבשלים כשעה עם מכסה גריל סגור.
  • 3
    למרינדת הסלמורה: מקלפים את השום, תולשים את עלי הרוזמרין ומניחים את שניהם במכתש יחד עם עלי הדפנה, המלח, המים החמים והיין האדום ומערבבים ליצירת מרינדה.
  • 4
    לסטייק: פורסים את הנתחים עם סכין מטבח, יוצקים עליהם את המרינדה בקערה ומניחים בצד לרבע שעה.
  • 5
    לצ'ימיצ'ורי: במקביל, קולפים את השום ויחד עם שאר החומרים טוחנים אותו לעיסה במכתש ועלי.
  • 6
    כשהירקות מסיימים להתבשל, מסירים אותם מהגריל ומניחים בצד. מחממים גריל גז לחום גבוה, קושרים את ענפי הרוזמרין לגב כף עץ עם חוט, ויוצרים "מברשת עשבים".
  • 7
    מניחים את הסטייקים על הגריל באיזור החום הישיר וצורבים אותם בבת אחת. טובלים את "מברשת הרוזמרין" שיצרתם במרינדה ומברישים בה את הסטייקים בזמן הצלייה. הופכים את הסטייקים לאחר מספר דקות ומבשלים לטמפרטורת ליבה של 58-56 מעלות. בודקים את הטמפרטורה באמצעות מד חום לגריל.
  • 8
    הערה: כמות סבירה של עשן מהמרינדה המטפטפת היא טבעית ורצויה בשביל הטעם.
  • 9
    מוציאים את הסטייקים מהגריל ונותנים להם לנוח כ-10 דקות. בינתיים חותכים את הבטטות, ומזליפים מעליהן מעט שמן זית וקורט מלח. קולפים את הבצל.
  • 10
    חותכים את הסטייקים נגד כיוון סיבי הבשר. מגישים עם בטטה, בצל וצ'ימיצ'ורי.