סלמון סלק

סלמון סלק

סלמון סלק

יש לנו מנה נועזת וצבעונית בשבילכם: סלמון סלק! מקורי וטעים והכי חשוב - קל להכנה.

השהייה עם הסלק צובעת בין לילה את הסלמון בסגול עז ועשיר, וזה לא רק מגניב, חכו ותגלו כמה טעים ומיוחד הדג שלכם כשנוסף לו הטעם האדמתי והמתקתק של הסלק.

את הסלמון הססגוני נגיש יחד עם מחית אפונה ירוקה בוהקת. המרקם הקרמי של מחית האפונה יוצר ניגוד מענג לסלמון המוצק על הלשון - וחגיגת מרקמים בפה. לתוך המחית הירוקה מוסיפים פסטילי (סוכריות) מנטה כתושים, זה נשמע מוזר אבל מדובר בטוויסט מבריק לטובת בלוטות הטעם שלך. ואם ממש רוצים להתפרע, כדאי להוסיף לכל זה קראנץ' נחמד בפה: הגשה עם פופקורן חריף.

התוצאה תהיה צלחת שלא תבייש אף מסעדת מישלן!

את הסלמון מומלץ להכין במעשנה אם יש אחת ברשותכם (הטעם המעושן, לצד טעמי האדמה של הסלק, מקפיצים את המנה לגבהים אחרים). אם לא, גם התנור הביתי או מנגל הגז יעשו את העבודה. העיקר - הכנה בחום מינימלי של 80 מעלות.

עצה שלנו:

השתמשו בפסטילי המנטה במשורה. אנו רוצים שהמחית תקבל טעם מנטה חזק אך לא דומיננטי מדי.

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    לסלמון הסלק

  • 1 ק"ג פילה סלמון
  • 4 סלק
  • 140 גרם מלח
  • 60 גרם סוכר
  • 100 מ"ל ג'ין
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • למחית האפונה

  • 300 גרם אפונה קפואה
  • 1 בצל
  • 1 ליטר ציר ירקות
  • 1 חופן פסטלי מנטה (סוכריות מנטה)
  • לפופקורן החריף

  • 50 גרם גרעיני תירס
  • 3 כפות שמן לפתית
  • 2 כפות רוטב סרירצ'ה

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 1116 קלוריות
  • 55 גרם שומן
  • 79 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    לסלמון הסלק: שוטפים את פילה הסלמון ומסירים את העור בעזרת סכין. מסירים את עצמות הפילה אם יש, וחותכים לנתחים ברוחב 5 ס"מ.
  • 2
    מערבבים מלח וסוכר בקערה. מוסיפים ג'ין ומגררים מעליו את הסלק. מערבבים את כל החומרים יחד. מניחים את קוביות הסלמון בשקית הקפאה גדולה. מורחים את הרוטב על קוביות הדג מכל הכיוונים, אוטמים את השקית ומניחים בקירור למשך 12 שעות.
  • 3
    משרים את קרש העץ במים למשך כ-30 דקות ומנגבים את עודפי המים במגבת מטבח.
  • 4
    מוציאים את נתחי הסלמון מהמרינדה. מצמצמים את המרינדה לחצי הכמות בסיר על הכירה בצד הגריל. מניחים בצד.
  • 5
    מחממים את מעשנת השבבים לטמפרטורה הנמוכה ביותר (כ-80 מעלות). מניחים את הסלמון על קרש העץ ומעשנים כ-50 דקות. אם החלבון יוצא לאט, סימן שהדג מוכן. מברישים מדי פעם עם המרינדה המצומצמת.
  • 6
    למחית האפונה: כותשים את פסטילי הנענע במכתש ועלי ומניחים בצד. מקלפים את הבצל וקוצצים דק. מחממים שמן בסיר על הכירה בצד. מוסיפים בצל ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את האפונה ומאדים כ-3 דקות. יוצקים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
  • 7
    שמים את האפונה בבלנדר ומעבדים למסה הומוגנית. מוסיפים את הציר בהדרגה עד לקבלת מחית אחידה. מתבלים במלח ובפסטילי נענע כתושים.
  • 8
    לפופקורן החריף: מחממים את השמן עם גרעיני התירס בסיר עם מכסה על אש קטנה בכיריים של גריל הגז. מחכים עד שכל גרעיני התירס יקפצו. מערבבים את הפופקורן עם רוטב סרירצ'ה ומגישים יחד עם מחית האפונה ונתחי הסלמון.