סלט גבינת עיזים, דבש ורוזמרין

סלט גבינת עיזים, דבש ורוזמרין

סלט גבינת עיזים, דבש ורוזמרין

גריל יכול לעשות קסמים לא רק לבשר, אלא גם לסלטים.

אחד החביבים שבהם הוא סלט גבינת עיזים חמימה בגריל משולבת עם מיקס עלי בייבי, פרוסות תפוח חמאתיות, רימון, אגוזי מלך קלויים פריכים וויניגרט ארומטי העשוי משמן זית, מיץ לימון, רוזמרין ודבש מוקצף.

המתכון הזה יגרום אפילו לספקנים הגדולים ביותר לתהות: האם ירקות באמת יכולים להיות כל כך טעימים? אז כן, והמתכון הבא יוכיח לכם עד כמה! תנו לסלט הזה צ'אנס ונסו את המנה המתוקה והלימונית הזו. אגב, זה משתלב נהדר עם כל מנה עיקרית למי שבאמת לא יכול בלי.

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    לסלט

  • 300 גרם מיקס עלי בייבי לסלט
  • 2 תפוחי עץ אדומים
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • גרגירי רימון מרימון שלם
  • גליל גבינת עיזים (200 גרם)
  • 1 כף חמאה
  • 4 כפות דבש
  • לויניגרט

  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 כפות דבש
  • 4 ענפי רוזמרין
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 220 קלוריות
  • 20 גרם שומן
  • 4 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מניחים את הפלנצ'ה באזור העקיף של גריל הגז ומחממים את הגריל לחום בינוני (כ-160 מעלות).
  • 2
    לסלט: שוטפים את תערובת עלי הבייבי ומייבשים היטב. שוטפים את התפוחים וחותכים לפרוסות דקות. קולפים את הרימון ומחלצים את הגרעינים, קוצצים גס את אגוזי המלך ופורסים את גליל גבינת העיזים ל-8 פרוסות שוות.
  • 3
    לויניגרט: תולשים את הרוזמרין מהענפים וקוצצים גס, מקציפים מיץ לימון עם 2 כפות דבש ורוזמרין ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את שמן הזית לאט תוך כדי ערבוב.
  • 4
    מטפטפים על כל פרוסת גבינת עיזים כפית מרוטב הויניגרט וצולים את הגבינה על הפלנצ'ה עם מכסה סגור למשך 8 דקות.
  • 5
    במקביל מחממים את המחבת היצוקה על כירת הגז בצד הגריל וקולים את אגוזי המלך הקצוצים גס למשך 2-3 דקות עד להזהבה. מוציאים את אגוזי המלך וממיסים חמאה במחבת, מטגנים את פרוסות התפוחים בחמאה למשך 5 דקות והופכים מדי פעם.
  • 6
    מערבבים את עלי הבייבי עם רוטב הויניגרט שנותר ומחלקים ל-4 צלחות. מניחים מעל עלי הבייבי את פרוסות התפוח המטוגנות ואת גבינת העיזים מהגריל, מפזרים את גרגירי הרימון ואגוזי המלך הקלויים. מזליפים מעל את הדבש שנותר ומגישים.