לביבות תפוחי אדמה על הגריל

לביבות תפוחי אדמה על הגריל

לביבות תפוחי אדמה על הגריל

אם גם לכם יש חולשה לטוגנים, המאכל הקסום הבא עלול להיפוך להתמכרות החדשה שלכם. אנחנו מדברים כמובן על לביבות, ולא סתם לביבות, אלא לביבות על הגריל!

כל מה שצריך להכנתן הוא רק תפוחי אדמה יפים ותבלינים.
מתכון מושלם כשבא לכם אוכל מנחם, פריך, עסיסי ומטוגן.

עצה שלנו: הגישו את הלביבות עם מיונז או גוואקמולי בצד ותקבלו מנה שלמרות הפשטות שלה משאירה אבק למנות מסובכות בהרבה.

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 500 גרם תפוחי אדמה
  • 4 כפות שמן
  • פלפל קאיין טחון
  • פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 124 קלוריות
  • 3 גרם שומן
  • 3 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה במגררת או במעבד מזון. שוטפים את תפוחי האדמה המגוררים במים קרים ומסננים. מניחים את תפוחי האדמה בתוך מגבת מטבח ולוחצים על המגבת עד שכל הנוזלים נספגים במגבת.
  • 2
    מפעילים את הגריל על חום של 180 מעלות במצב של חום ישיר. שמים את הפלנצ'ה או את המחבת על הגריל ומחכים שיתחממו.
  • 3
    מזלפים את השמן על הפלנצ'ה או על המחבת ומחכים עד שהשמן יתחמם. מניחים את הלביבות על הפלנצ'ה ומשטחים עם המרית. מתבלים עם פלפל קאיין ופפריקה לפי הטעם.
  • 4
    מטגנים את הלביבות עם מכסה סגור עד שהחלק התחתון של הלביבות מקבל צבע זהוב. הופכים בעדינות עם המרית ומטגנים עד שהצד השני מזהיב.
  • 5
    מסירים מהאש, מניחים על נייר סופג לספיגת השמן ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.