כריך טונה בגריל

כריך טונה בגריל

כריך טונה בגריל

בסוף היום, בדרכים או סתם לארוחת צהריים - אין כמו כריך מפנק.

 הגיע הזמן לתת כבוד לאחת מהקלאסיקות של כל הזמנים, ולפנק את עצמך בפעם הבאה שאתה רעב בכריך טונה מודל 2.0.

נתחי טונה צרובה על הפלנצ'ה, יחד עם תוספות אסיאתיות טריות - מיסו, צנון סיני פריך, סלט תרד עם רוטב פונזו - הכל מתאים והכל הולך בכריך הזה!

את כל הטוב הזה נארוז בין שתי פרוסות בריוש צלויות ומוזהבות.

סנדוויץ' הגורמה הזה מענג (ובריא) הרבה יותר מכל סנדוויץ' טונה חסר צבע שתקנו! עליכם רק לדאוג לסטייקים יפים של טונה (מספיק להגיד את המילה "סשימי" והקצב שלך כבר יבין).

 

עצה שלנו:

אם אין צנון דייקון (צנון סיני), או שמעדיפים ירק אחר, אפשר לפרוס חתיכות מלפפון ולהשרות אותן במטבל ליים, מלח ודבש במקום הצנון. כך תקבלו את הטעם הטרי והמרענן של הירק ותחסכו את הארומה העזה של הצנון הסיני. 

מרכיבים

עבור 2 אנשים
  • 2 סטייק טונה (200 גרם כל סטייק)
  • 60 גרם צנון דייקון (צנון סיני)
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית דבש
  • 2 חופנים של עלי תרד בייבי
  • 1 כף רוטב פונזו
  • 1/2 כפית סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות שומשום
  • 1 כף משחת מיסו
  • 3 כפות מיונז
  • 4 פרוסות לחם בריוש
  • 4 כפות חמאה
  • 20 גרם חזרת טריה

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 789 קלוריות
  • 41 גרם שומן
  • 52 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שוטפים את הצנון הסיני וחותכים או פורסים לרצועות דקות. מערבבים 1 כף מיץ ליים עם מלח ודבש, מוסיפים לצנון ומניחים בצד.
  • 2
    שוטפים את עלי התרד, מנערים ומייבשים. מערבבים 1 כף מיץ ליים, רוטב פונזו, סוכר, שמן ושומשום לרוטב ומערבבים עם התרד.
  • 3
    מערבבים את משחת המיסו עם המיונז ומניחים בצד.
  • 4
    מניחים את הפלנצ'ה עם הצד השטוח כלפי מעלה באיזור הישיר של גריל הגז (אם יש לכם בגריל מבער קרמי אינפרא אדום, הניחו מעליו), וחממו מראש לחום ישיר מקסימלי.
  • 5
    תנו למחבת הברזל היצוק שעל הכיריים הצדדיות להתחמם למשך 2 דקות. קולים את השומשום עד שהם מזהיבים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
  • 6
    צולים את סטייק הטונה על פלנצ'ה שחוממה מראש במשך 30 שניות משני הצדדים. מנמיכים את האש ונותנים לדג להתבשל באיזור העקיף לטמפרטורת הליבה הרצויה.
  • 7
    ממיסים את החמאה בפלנצ'ה וצולים את פרוסות הבריוש משני הצדדים עד להזהבה, כ-4 דקות.
  • 8
    חותכים את הטונה לפרוסות בעובי 0.7 ס"מ. מורחים פרוסות בריוש במיונז. מכסים את הפרוסה התחתונה בסלט תרד, צנון וטונה. מגררים מעל חזרת טריה וסוגרים עם פרוסת בריוש.