כרוב אדום צלוי בגריל

כרוב אדום צלוי בגריל

כרוב אדום צלוי בגריל

 אם עד היום פגשתם את הכרוב האדום רק בסלטים, החמצתם משהו גדול. כי כשהוא צלוי בגריל, הכדור הסגלגל הזה הוא אחד מחומרי הגלם הטעימים ביותר עלי אדמות. קבלו אותו בגרמולטת חמוציות, ובניחוחות גריל שיטריפו לכם את החושים!

ממש כמו בהמבורגר טוב, כך גם כאן: התוספות הן חלק בלתי נפרד מהעניין. אל תוותרו על רוטב השמנת החמוצה ועל הגרמולטה הטרייה עם פטרוזיליה, שום, חמוציות ותפוז (גרמולטה, אגב, היא רוטב ירוק על בסיס פטרוזיליה). זרקו פנימה כמה אגוזי מלך לקראנץ' וזהו! יש לכם תוספת צמחונית מושלמת ישר מהגריל.

מרכיבים

עבור 6 אנשים

    לכרוב האדום

  • 1 ראש כרוב אדום
  • 50 מ"ל חומץ בלסמי
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 2 יחידות תבלין ציפורן
  • 2 כוכבי אניס
  • 300 מ"ל מיץ תפוזים
  • 2 כפות שמן
  • 120 גרם אגוזי מלך
  • לגרמולטה

  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 תפוז אורגני
  • 50 גרם חמוציות מיובשות
  • 1 שן שום
  • 1 כפית דבש
  • לרוטב

  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • מעט מיץ תפוזים סחוט טרי
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 326 קלוריות
  • 25 גרם שומן
  • 6 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    לכרוב האדום: מסירים את העלים החיצוניים, חותכים את הכרוב האדום לפרוסות, מעסים היטב במלח ופלפל. מוסיפים חומץ בלסמי ומיץ תפוזים ומשרים במשך שעה.
  • 2
    לגרמולטה: שוטפים את הפטרוזיליה, מנערים, מייבשים וקוצצים דק. שוטפים את התפוז, מייבשים ומגררים את הקליפה. קולפים את השום וקוצצים דק. קוצצים את החמוציות. מערבבים יחד את הפטרוזיליה, השום, גרידת התפוז, החמוציות והדבש. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים שמן זית לפי הצורך.
  • 3
    לרוטב: מערבבים את השמנת החמוצה עם מלח, פלפל ומיץ תפוזים עד לקבלת מרקם חלק.
  • 4
    מחממים מראש גריל גז לחום גבוה. מניחים את הפלנצ'ה כשהצד השטוח פונה כלפי מעלה באזור הישיר של הגריל.
  • 5
    מוציאים את הכרוב מהמרינדה ומייבשים בנייר סופג. שומרים את המרינדה בצד.
  • 6
    מברישים את פרוסות הכרוב בשמן וצולים אותם על הפלנצ'ה כ-8-6 דקות מכל צד עם מכסה סגור כדי שיישחמו אך לא יישרפו.
  • 7
    יוצקים את המרינדה לסיר קטן ומצמצמים על הכיריים בצד כ-5 דקות.
  • 8
    קוצצים גס את אגוזי המלך ומניחים בצד.
  • 9
    ממשיכים לצלות את פרוסות הכרוב האדום באזור העקיף למשך 5 דקות נוספות. מברישים מדי פעם את הכרוב במרינדה כדי שלא יתייבש.
  • 10
    מגישים את הכרוב האדום עם הרוטב, הגרמולטה ואגוזי המלך.