כנפיים בסגנון אסיאתי

כנפיים בסגנון אסיאתי

כנפיים בסגנון אסיאתי

אין על עוף, נכון? ובמיוחד כנפיים, לדעתנו הן פשוט טירוף.

איך אנחנו הכי אוהבים אותן? קצת חריפות, שוחות במרינדה אסיאתית. וכמובן כשיש להן גם טאץ' קטן של עשן. אז אם אתם כמונו, קבלו את המתכון האולטימטיבי לכנפיים בשבילכם:

אחרי שהכנפיים מקבלות מכם עיסוי עמוק של ראב, הן נוחתות בנחת על הפלאנצ'ה בגריל ונצלות בחום עקיף. בזמן שהן תופסות צבע, מערבבים מרינדה עם ג'ינג'ר, צ'ילי, שום, סויה ועוד הרבה הפתעות. ברגע שהמרינדה מוכנה, מברישים את הכנפיים בנדיבות, שלוש-ארבע פעמים.

ברגעים האחרונים של הצלייה מגיע הטוויסט: קופסת העישון נכנסת למשחק, יושבת מעל המבער ונותנת לכנפיים ארומת עשן שלא תרצו לוותר עליה. הריח הולך לשגע אתכם, שתטרפו אותן לפני שהן יגיעו לשולחן.

מרכיבים

עבור 2 אנשים

    לכנפיים

  • 100 גרם תערובת תבלינים לבחירתכם
  • 40 מ"ל שמן
  • 30 גרם שומשום (שחור ולבן)
  • 2 בצל ירוק
  • למרינדה

  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל צ'ילי אדום
  • 6 ס"מ ג'ינג'ר
  • 100 מ"ל יין אורז
  • 10 כפות רוטב סויה
  • 10 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפיות משחת מיסו
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף שמן קוקוס

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 975 קלוריות
  • 117 גרם שומן
  • 48 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    הכנת הכנפיים: בקערה גדולה, עסו את כנפי העוף בשמן. הוסיפו את הראב ועסו היטב כל כנף עד לכיסוי מלא. כסו את הקערה והכניסו למקרר לחצי שעה.
  • 2
    לצלייה בגריל: חממו את הגריל לחום בינוני והניחו את הכנפיים על הפלנצ'ה עד השחמה קלה.
  • 3
    לצלייה במעשנה: חממו את המעשנה ל-130 מעלות צלזיוס והניחו את הכנפיים ל-50 דקות של עישון.
  • 4
    קלפו וקצצו דק את שיני השום. שטפו את פלפל הצ'ילי, הסירו את הגרעינים ופרסו לטבעות דקות. קלפו וגררו דק את הג'ינג'ר.
  • 5
    חממו מחבת יצוקה על אש בינונית על הכיריים הצדדיות של הגריל. חממו את שמן הקוקוס במשך כדקה. הוסיפו את הג'ינג'ר, השום והצ'ילי וטגנו בחום גבוה כשתי דקות, עד שהשום מזהיב באופן אחיד.
  • 6
    הוסיפו למחבת את יין האורז. הוסיפו רוטב סויה, רוטב טריאקי, משחת מיסו וסוכר חום וערבבו היטב עם מטרפה. בשלו את המרינדה תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-20 דקות, עד שהיא מסמיכה קלות.
  • 7
    גלייז לכנפיים: הברישו את הכנפיים בשליש מהמרינדה ובשלו אותן עם מכסה סגור למשך 10 דקות נוספות. חזרו על פעולה זו עוד פעמיים.
  • 8
    שטפו ופרסו את הבצל הירוק לטבעות דקות.
  • 9
    הוציאו את הכנפיים מהגריל (או המעשנה), פזרו מעל שומשום ובצל ירוק.