המבורגר צלעות בקר מעושנות

המבורגר צלעות בקר מעושנות

המבורגר צלעות בקר מעושנות

היכונו להמבורגר הכי מעושן שטעמם בזמן האחרון! 

מה הסוד? קודם מתבלים, אחר כך מעשנים ולבסוף עוטפים בנייר קצבים וצולים במעשנה או על הגריל. הולכים מצוין עם צלעות בקר מעושנות: סלט כרוב אדום עם גזר, בצל, חומץ, שמן ומנה נדיבה של רוטב BBQ. 

עצה שלנו: חייבים לדאוג שהבשר איכותי, ולהיות נדיבים עם התיבול כדי לקבל את הצלעות האולטימטיביות עבור ההמבורגר שלכם. 

 

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    צלעות

  • 1.5 ק"ג בשר צלעות
  • 100 מ"ל רוטב צ'ילי חריף
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת שום
  • סלט כרוב אדום

  • 500 גרם כרוב אדום
  • 2 בצלים
  • 75 מ"ל שמן קנולה
  • 50 מ"ל חומץ תפוחים
  • קומץ סוכר
  • קומץ פלפל שחור
  • המבורגרים

  • 4 לחמניות המבורגר
  • 8 כפיות רוטב ברביקיו

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 720 קלוריות
  • 35 גרם שומן
  • 56 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    צלעות: הסירו את העור הכסוף המכסה את הצלעות. עסו את הצלעות עם מנה נדיבה של רוטב ברביקיו חריף. ערבבו מלח, פלפל ואבקת שום ביחד ופזרו את התערובת על הצלעות מכל הצדדים.
  • 2
    הפעילו את המעשנה על חום של 180 מעלות. הניחו את הצלעות כשהצד של העצמות מונח כלפי מטה והכניסו מד טמפרטורה לתוך מרכז הצלעות. עשנו את הצלעות למשך כ-180 דקות כשהמכסה סגור עד שהטמפרטורה של מד החום מגיעה ל-80 מעלות.
  • 3
    עטפו את הצלעות בנייר קצבים, הניחו אותן בחזרה במעשנה והמשיכו לאפות אותן עד שהטמפרטורה במד החום מגיעה ל-90 עד 95 מעלות והצלעות הפכו להיות רכות ונימוחות.
  • 4
    סלט כרוב אדום: קצצו את הכרוב לרצועות דקות, קלפו את הגזרים וחתכו אותם לרצועות דקות, נקו את הבצלים וחתכו אותם לעיגולים דקים. ערבבו את הירקות עם שמן זית, חומץ, סוכר ופלפל בקערה ועסו את כל הירקות והרוטב עם הידיים. הניחו את הסלט כשעה במקרר לפני ההגשה.
  • 5
    כבו את המעשנה והניחו לצלעות להתקרר בתוך המעשנה הסגורה למשך כשעה ולאחר מכן חתכו את הצלעות לארבעה חלקים.
  • 6
    הרכבת ההמבורגרים: חתכו כל לחמנית המבורגר לאורך, אפו את הלחמניות מעט בתנור ולאחר מכן שימו בכל חצי לחמניה מנה נדיבה של רוטב ה- BBQ האהוב עליכם.