נשנוש ברוסקטת חצילים

נשנוש ברוסקטת חצילים

נשנוש ברוסקטת חצילים

היישר מאירופה הקרירה, השפים של ברנהרד מגישים לכם הצעה לברוסקטת חצילים מזרח תיכונית קלילה וטעימה בטירוף. חצילים, הרבה שום, נענע, צ'ילי, פטרוזיליה וכמובן שמן זית בנדיבות. לא תוכלו להפסיק לנשנש!

העצה שלנו:

בזמן שהחצילים מתקררים, תנו לפרוסות הג'בטה או הבאגט להיצלות קצת על הגריל. השילוב של פריכות הבצק ורכות החצילים הוא משהו שקשה לעמוד בפניו.

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 1 באגט או ג'בטה
  • 3 חצילים
  • 1 בצל אדום
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי
  • 1/2 צרור נענע
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 1/4 צרור כוסברה
  • 1 ליים אורגני
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 200 גרם ריקוטה
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 410 קלוריות
  • 19 גרם שומן
  • 14 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שוטפים את החצילים וחותכים את הקצוות. חותכים לאורך לפרוסות דקות של כ-0.5 עד 1 ס"מ. מערבבים את פרוסות החצילים בקערה עם שמן זית ומעט מלח.
  • 2
    מחממים את הגריל וצורבים את פרוסות החצילים כשהמכסה סגור מכל הצדדים עד להופעת סימני גריל והתרככות החציל במרכז. מוציאים את הפרוסות מהגריל ומצננים.
  • 3
    בינתיים קולפים את השום והבצל. מגררים 2 שיני שום, חותכים את הבצל לקוביות. שוטפים את עשבי התיבול, מנערים ומייבשים, מורטים את הגבעולים וקוצצים גס.
  • 4
    קוצצים גם את פרוסות החצילים המצוננות, שמים על קרש עם שאר המרכיבים ושוב קוצצים הכל יחד. שוטפים את הליים, מגררים את הגרידה, סוחטים את המיץ ומערבבים את שניהם יחד עם שבבי הצ'ילי, שמן הזית והחומץ הבלסמי.
  • 5
    במידת הצורך, מרטיבים מעט את הבאגט או הג'בטה ואופים בגריל באזור העקיף או חותכים מיד לפרוסות מלוכסנות.
  • 6
    משפשפים קלות את שולי הלחם עם שן השום שנותרה ומורחים את הפרוסות בריקוטה. מזלפים מעט שמן זית ומניחים את תערובת החצילים ועשבי התיבול.