אספרגוס צלוי

אספרגוס צלוי

אספרגוס צלוי

מהיר, טעים ובריא! מתכון פשוט לאספרגוס ירוק פריך וצלוי.

שמים את האספרגוס במשרה, צולים קלות על הגריל והרי לכם מנה קלילה ומושלמת.

אל תשכחו להפוך את האספרגוס מדי פעם לצלייה מושלמת מכל הכיוונים.


עצה שלנו: עטפו את ראשי האספרגוס בנייר אלומיניום כדי למנוע מהם להפוך לעיסה. כך תשמרו על החלק הרגיש באספרגוס, ושאר חלקיו יוכלו להיצלות בדיוק כמו שצריך!

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 10 מקלות אספרגוס ירוק
  • 4 כפות שמן צמחי
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 1 לימון
  • 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה
  • 2 שיני שום
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 57 קלוריות
  • 3 גרם שומןֿ
  • 2 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שוטפים את האספרגוס וקוטמים את החלק העצי שבתחתית גזע האספרגוס.
  • 2
    מגררים את קליפת הלימון וסוחטים את הלימון. שוטפים את הפטרוזיליה ואת שיני השום וקוצצים דק. מערבבים סוכר, מלח, שמן ופלפל ליצירת מרינדה. משרים בתוכה את האספרגוס ומצננים כשעתיים.
  • 3
    מפעילים את גריל הגז על חום בינוני. מניחים על הגריל את המחבת או את הפלנצ׳ה עם החלק השטוח כלפי מעלה.
  • 4
    מניחים את האספרגוס על המחבת או הפלנצ׳ה וצולים 5-7 דקות. הופכים באופן קבוע עד להשחמה אחידה.