אננס על הגריל במילוי עוף פיקנטי

אננס על הגריל במילוי עוף פיקנטי

אננס על הגריל במילוי עוף פיקנטי

יש מישהו בקהל שלא אוהב אננס? כאשר מדובר על מנגל בימי הקיץ החמים, אננס הוא פרי רב שימושי. אפשר לנשנש אותו, לבשל איתו צ'אטני נהדר או אפילו להכין ממנו קינוח מטריף על הרוטיסרי שלכם.

אז הנה זה בא: היום אתם הולכים להפוך את הפרי הטרופי המופלא הזה לכוכב הארוחה!

הודות למבנה ולקליפה שלו, ניתן להפוך את האננס בקלות לקערה ולתבשיל בו זמנית. חצו את האננס שלכם לשניים באופן שיהפוך אותו לקערה, והכניסו אליו עוף פיקנטי לאחר שהושרה בלילה ברוטב טריאקי, רוטב סויה, תבלינים חריפים ומעט עשב לימון. מעל העוף הניחו מעט פלפל טרי ובצל ירוק - והמנה שלכם מוכנה. חציו השני של האננס ישמש כמכסה כמובן, וכל המנה תתבשל בחום עקיף ותהפוך לארוחה נהדרת.

לא רק שזה נראה מדהים - זה גם טעים!

 

הטיפ שלנו:

חצי אננס לא מספיק לכם למילוי? ניתן להכפיל כמויות ולמלא את שני החצאים. כדי שהחלק החיצוני לא יתייבש מדי, כסו הכל בנייר אלומיניום.

אגב, זמן הבישול הוא הזדמנות מושלמת להגניב תוספת בצד למנה המטריפה הזו, והמלצה שלנו - נסו צ'יפס בטטה פריך.

מרכיבים

עבור 2 אנשים

    בשביל האננס

  • 1 אננס
  • 200 גרם פילה חזה עוף
  • 1 פלפל אדום
  • 1/2 צרור בצל ירוק
  • בשביל המרינדה

  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית משחת מיסו
  • 1 שן שום
  • 1 מקל עשב לימון
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 צ'ילי אדום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קארי

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 387 קלוריות
  • 5 גרם שומן
  • 26 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    למרינדה: קולפים וקוצצים דק את השום. שוטפים, מוציאים את הגרעינים וקוצצים דק את הצ'ילי. שוטפים את עשב הלימון וחותכים לחתיכות באורך של כ-4 ס"מ. מערבבים פנימה את יתר החומרים למרינדה עד לקבלת מרינדה חלקה. חותכים את פילה חזה העוף לקוביות של כ-3 ס"מ ומניחים בשקית זיפלוק את המרינדה. מניחים במקרר למשך שלוש שעות, או אפילו למשך כל הלילה.
  • 2
    מכינים את גריל הגז: מחממים את הגריל לחום עקיף בינוני. מניחים את הפלנצ'ה עם הצד השטוח כלפי מעלה באזור החום העקיף של הגריל.
  • 3
    מניחים את הפלפלים השלמים על הפלנצ'ה. צולים כ-20 דקות עד שהחלק החיצוני כבר שחום וקלוי. מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד למשך 5 דקות, ולאחר מכן מקלפים.
  • 4
    שוטפים את הבצל הירוק וחותכים לטבעות דקות. חותכים את הפלפלים לחתיכות של כ-1 ס"מ.
  • 5
    חוצים את האננס לאורכו ומוציאים את פנים האננס בעזרת סכין חדה. משאירים את הקליפה החיצונית שלמה ויוצרים באופן זה 2 קליפות.
  • 6
    מסירים את הגבעול הקשה מבשר האננס וחותכים את פנים האננס לקוביות של כ-2 ס"מ.
  • 7
    מערבבים פנימה את הפלפלים, הבצל והעוף הכבוש (מוציאים את עשב הלימון קודם).
  • 8
    מכניסים את תערובת העוף לחצי האחד של האננס ומשתמשים בחצי השני כמכסה. אם המכסה לא מחזיק ניתן להדק באמצעות קיסמים.
  • 9
    מניחים את האננס הממולא על הפלנצ'ה וצולים במכסה סגור למשך כשעה עד שהעוף מוכן.