מוצרים מברזל יצוק - מידע כללי
אנו משתמשים בשמן צמחי ליצירת שכבת הפטינה על מוצרי הברזל היצוק שלנו כך שניתן להשתמש בהם מייד עם קבלתם.
על מנת לשמור על מוצרי הברזל היצוק באופן מיטבי חשוב לתחזק אותם בהתאם להוראות.
שכבת הפטינה היא שכבת מגן שומנית שנועדה להגן על הברזל מחלודה ולמנוע הידבקות של מאכלים לכלי. על מנת לשמור על מוצרים מברזל יצוק באופן מיטבי יש לאחסן ולתחזק אותם בהתאם להוראות.
חלודה בדרך מופיעה על מוצרים מברזל יצוק לאחר שהם בטעות מצאו את דרכם למדיח הכלים, נוקו עם סבון כלים או טופלו באופן אחר שלא בהתאם להוראות. אי-שמירה על הוראות התחזוקה של המוצרים עשויה לפגוע בשכבת הפטינה שעל הברזל מכיוון שאם הברזל בא במגע עם מים או נוזלים אחרים הם גורמים לו להחליד. גם אם שכבת הפטינה ניזוקה אין מה לדאוג מכיוון שאפשר ליצור שכבת פטינה נוספת בקלות.
במידה ושכבת הפטינה ניזוקה והופיעה חלודה על המוצר יש לפעול על פי השלבים הבאים:
אם ישנם כתמים קטנים של חלודה אפשר לנגב אותם עם מטלית ספוגה בשמן צמחי. במידה ויש אזורים גדולים של חלודה כדאי לקחת סקוצ' ברזל ולשפשף את האזורים החלודים
עד להסרת החלודה.
לאחר ניקוי האזורים החלודים יש לנקות את אבקת החלודה ולשמן את המוצר היטב עם שמן צמחי (מומלץ להשתמש בשמן פשתן, שמן חמניות או שמן לפתית). לאחר מכן יש ליצור שכבת פטינה חדשה בהתאם לחוברת ההוראות שהגיעה עם המוצר.
דרך אגב: תוכל למצוא הסבר מפורט לגבי טיפול מגן, תחזוקה וניקיון של מוצרים מברזל יצוק בחוברת ההוראות שהגיעה עם המוצר.
אם ישנם כתמים קטנים של חלודה אפשר לנגב אותם עם מטלית ספוגה בשמן צמחי. במידה ויש אזורים גדולים של חלודה כדאי לקחת סקוצ' ברזל ולשפשף את האזורים החלודים עד להסרת החלודה.
לאחר ניקוי האזורים החלודים יש לנקות את אבקת החלודה ולשמן את המוצר היטב עם שמן צמחי (מומלץ להשתמש בשמן פשתן, שמן חמניות או שמן לפתית). לאחר מכן יש ליצור שכבת פטינה חדשה בהתאם לחוברת ההוראות שהגיעה עם המוצר.
סבון כלים וגם חומר הניקוי שבמדיח הם מטבעם חומרים שמסירים שומנים ומכיוון שכך הם פוגעים בשכבת הפטינה (שהיא שכבת מגן שומנית) שקיימת על מוצרים מברזל יצוק. בנוסף לכך, שפשוף הברזל עם סקוצ' גם כן יכול לפגוע בשכבת הפטינה.
יש להשתמש בסבון כלים רק כאשר מנקים את המוצר בפעם הראשונה במסגרת הכנתו ליצירת שכבת הפטינה.
חשוב לשמור על מוצרים מברזל יצוק במקום יבש ומוגן כדי למנוע מהם מגע עם מים או לחות. משום כך מומלץ לאחסן מוצרים מברזל יצוק בתוך הבית ולא להשאיר אותם בתוך הגריל או במחסן כשאינם בשימוש.
סיר צליית עוף
סיר צליית העוף מבטיח שתקבל עופות עם ציפוי קריספי מעולה ויש לו עוד כמה יתרונות משמעותיים:
רב-שימושי: הסיר משמש גם לצליית עופות וגם כתבנית אפיה. אפשר להכין בסיר עצמו רטבים או ירקות צלויים בזמן צליית העוף.
טעם טבעי: החומר ממנו עשוי הסיר בטוח לשימוש עם מזון מה שאומר שהאוכל שמכינים איתו לא יקבל טעמי לוואי.
הסיר מתאים לצליית כל סוגי העופות. אפשר לשים בתוך עמוד הצלייה (שמכיל 190 מ"ל של משקה) כל סוג של משקה, בירה, יין או כל משקה אחר שמתחשק לך.
בהחלט לא, אפשר להשתמש בסיר גם על גריל פחמים, מעשנה ובתנור אפיה רגיל. בשימוש בתנור רגיל מומלץ להפעיל את גופי החימום התחתונים והעליונים בו-זמנית על מנת לקבל עוף צלוי וקריספי בצורה שווה בכל הצדדים.
כן, המידות של הסיר הן 35.5x31.5x13.5 ס"מ והוא מתאים גם לדגם פרד הקטן ביותר - פרד ג'וניור.
עצה שלנו: לפני השימוש בסיר הצלייה כדאי להסיר את מגש החימום של הגריל כדי שלעוף יהיה מספיק מקום בגריל.
אפשר לנקות את הסיר עם סקוצ' וסבון או פשוט לשים אותו במדיח. במידה ויש שאריות שמן שרוף על הסיר מומלץ להשרות אותו במים עם סבון ולקרצף אותו עם סקוצ' לפני ששמים אותו במדיח.
עקרונית כן, אבל מומלץ לאחסן את סיר הצלייה בתוך הבית כדי להגן עליו מרטיבות וכדי למנוע כתמי חלודה.
מגש פיצה
כמומחה פיצה אתה בטח יודע שפיצה מעולה דורשת לא רק חומרים משובחים ואפיה מדוייקת אלא גם תצוגה מרשימה. זו בדיוק מטרת מגש הפיצה שלנו, לאפשר לך להגיש את הפיצה באופן מרשים. מלבד זאת, יש למגש עוד כמה יתרונות משמעותיים:
חומר איכותי: המגש עשוי מעץ אקסיה איכותי, סוג עץ עמיד ויציב במיוחד מה שיאפשר לך להנות מהמגש שנים רבות.
שטח הגשה מרווח: המגש בקוטר 34 ס"מ מה שאומר שהוא מתאים גם לפיצות גדולות.
אחיזה נוחה: ידית האחיזה הארגונומית של המגש מאפשרת לך להרים אותו בקלות ממשטחים שטוחים.
המגש מושלם להגשת פיצות כמובן אבל בהחלט ניתן להגיש עליו גם מאפים או להסב אותו לשמש כפלטת גבינות מרשימה.
בהחלט לא, מגש הפיצה מיועד אך ורק להגשת פיצות או מאפים לשולחן. מגש הפיצה ייחרך או יישרף במידה ושמים אותו בתנור או על הגריל.
המידות של מגש הפיצה הן 47.4x34x2.5 ס"מ. הקוטר של המגש הוא 34 ס"מ.
מומלץ לנקות את המגש עם מטלית לחה או סקוצ' ומים חמים. לכלוכים קשים אפשר לנקות גם עם מעט סבון כלים.
מומלץ לפעול לפי ההנחיות הבאות כדי לשמור על מגש הפיצה שלכם בצורה הטובה ביותר:
1. אין לשים את מגש הפיצה במדיח.
2. אין להשאיר את המגש בכיור או להשרות אותו במים.
3. יש ליישם על המגש חומר לטיפול בעץ על מנת לשמור על הצבע הכהה שלו.
רשת סטייקים\פלנצ'ה
על מנת שרשת הסטייקים\פלנצ'ה יהיו מוכנים לברביקיו הבא מומלץ לנקות אותם מיד בסיום השימוש:
השאירו את רשת הסטייקים\פלנצ'ה בתוך הגריל עם מכסה סגור כשהוא פועל עוצמה מקסימלית (למעט המבער הקרמי שצריך להשאר בעוצמה מינימלית) במשך 15-30 דקות על מנת לשרוף שאריות מזון.
פתחו את המכסה ונקו את רשת הסטייקים\פלנצ'ה עם מברשת גריל. במידה וישנן שאריות נוזלים יש לנקות אותן עם מטלית לחה. אין להשתמש בסבון כלים מכיוון שהסבון פוגע בציפוי הפטינה של רשת הסטייקים\פלנצ'ה.
לאחר מכן יש לקחת סקוצ' יבש ולהספיג אותו עם מעט שמן לא מזוקק כמו שמן פשתן, שמן חמניות או שמן לפתית ולמשוח את רשת הסטייקים\פלנצ'ה בשמן. השמן יישרף בפעם הבאה שתשתמש ברשת הסטייקים\פלנצ'ה מה שייצור שכבת פטינה נוספת.
תוכל ליצור שכבת פטינה על רשת הסטייקים\פלנצ'ה בקלות. עליך רק לעקוב אחר הפעולות הבאות:
השרה את רשת הסטייקים\פלנצ'ה במים חמים עם מעט סבון כלים. לאחר מכן נקה את רשת הסטייקים\פלנצ'ה עם סקוצ' להסרת שאריות נוזלי ייצור. שטוף את רשת הסטייקים\פלנצ'ה היטב עם מים חמים וייבש עם בד כותנה.
הנח את רשת הסטייקים\פלנצ'ה בתוך הגריל והפעל את כל המבערים על עוצמה מינמלית. השאר את הגריל פועל למשך 90 דקות עם מכסה סגור.
הוצא את רשת הסטייקים\פלנצ'ה מהגריל והברש אותם בשמן לא מזוקק. שמן פשתן, שמן חמניות ושמן לפתית יתן לך תוצאה מיטבית. אין להשתמש בשמן זית או בחמאה - בזמן השריפה יש להם ריח לא נעים, הם מוציאים עשן חזק וגם נעשים מרירים.
החזר את רשת הסטייקים\פלנצ'ה לגריל והפעל את הגריל על חום מקסימלי (מלבד המבער הקרמי שצריך להשאר על חום מינמלי) למשך 45 דקות עם מכסה סגור.
טיפ שלנו: מומלץ ליצור שכבת פטינה עבה ככל האפשר על ידי חזרה על שלב הברשת השמן ושריפתו בין 2 ל-6 פעמים.
בעיקרון אפשר להכין על רשת הסטייקים\פלנצ'ה כמעט כל מה שתרצה !על הצד המחודד של רשת הסטייקים אתה יכול להכין סטייקים יפהפיים עם סימני צריבה קלאסיים. על הצד השטוח אתה יכול להכין דגים, ירקות או שיפודים מבלי לדאוג שייפלו דרך החריצים שברשת גריל רגילה.
הרשת שלנו בגודל 41.5x23.5x1.5 ס"מ והיא תוכננה להתאים בדיוק לכל הדגמים של סדרת פרד. במידה ואתה מעוניין לרכוש את הרשת עבור גריל מדגם אחר מומלץ למדוד את הגריל שלך ולבדוק האם הרשת תתאים לו.
אבן פיצה
יש לחמם את אבן הפיצה בתנור או בגריל למשך 20 דקות לפחות לפני שאפשר להכין עליה פיצות. אבן הקורדיאריט קולטת חום באופן מיטבי ומאפשרת לך להכין פיצות עם קראסט מושלם בקלות.
חשוב: אין לשים את אבן הפיצה לאחר שהתנור התחמם אחרת הלחות שבאבן עלולה לצאת מהאבן בבת אחת ולגרום לאבן להסדק או להשבר. יש לשים את אבן הפיצה בתנור ורק אז להפעיל אותו. כך הלחות שבתוך האבן יכולה להשתחרר באופן הדרגתי.
יש לפעול לפי העצות הבאות למניעת הידבקות הפיצה:
יש לשים את הפיצה על משטח מקומח לפני הכנסתה לתנור. מומלץ לקמח את המשטח עם קמח סולת מכיוון שהוא נשרף לאט יותר מקמח רגיל.
יש לקמח את המרדה לפני הוצאת הפיצה ויש להכניס את המרדה מתחת לפיצה עם מעט תנופה כדי לשחרר את הפיצה מאבן הפיצה.
וודא שאבן הפיצה הגיעה לטמפרטורת אפיה לפני הכנסת הפיצה. הפיצה עלולה להדבק לאבן הפיצה במידה ואבן הפיצה לא מספיק חמה.
זה בהחלט אפשרי רק שים לב למקם את אבן הפיצה ישירות מעל המבערים ולוודא שיש מספיק מרווח מסביב
לאבן הפיצה בשביל זרימת אוויר.
כן, אבן הפיצה מגיעה מוכנה לחלוטין לשימוש.
זה תלוי בגודל התנור. במידה והתנור מספיק גדול להכיל את אבן הפיצה אין בעיה להשתמש בה בתנור אפיה רגיל.
אבן הפיצה היא הפיתרון המושלם לכל תחום האפיה והבצקים מכיוון שהמאפים שנעשים עליה מקבלים ציפוי קריספי מבחוץ ונשארים אווריריים ורכים מבפנים. אפשר להכין על האבן פיצות, פוקצ'ות, לחמים, לחמניות, קרואסונים ועוד... אבן הקורדיאריט מבטיחה שתקבלו תוצאות כמו של טאבון אבן אמיתי!
שימו לב: לא ניתן להכין בשרים ישירות על אבן הפיצה מכיוון שהאבן עלולה לספוג את מיצי הבשר מה שיגרום לה נזק בלתי הפיך.
בהחלט, אבן הפיצה מעולה לאפיית כל סוגי הלחמים.
כן, אין בעיה להשתמש בשני הצדדים של אבן הפיצה.
כן, אין בעיה להשתמש באבן הפיצה בגריל פחמים. הפיצות ייצאו טובות במיוחד אם תאפה אותן עם מכסה סגור.
אתה רק צריך לפעול לפי השלבים הבאים:
יש לגרד את השאריות באמצעות סקוצ' גס. מומלץ להשאיר את אבן הפיצה על הגריל או בתוך תנור הפיצה על חום מקסימלי למשך כמה דקות לאחר שסיימת להשתמש בה וכך רוב השאריות פשוט יישרפו מאליהן.
לאחר מכן, יש לחכות שהאבן תתקרר ואז אפשר לנקות את השאריות שנותרו עם מברשת קשיחה.
חשוב: בשום פנים ואופן אין להשאיר את אבן הפיצה בתוך מים אחרת היא עלולה לספוג את המים והדבר עלול לגרום נזק בלתי הפיך. מכיוון שכך, אין להשרות את אבן הפיצה במים או לנקות אותה במדיח. במידה ומנקים את אבן הפיצה עם סמרטוט לח יש לתת לאבן להתייבש לחלוטין לאחר מכן מכיוון שבמידה ויש באבן שאריות מים היא עלולה להתבקע בזמן השימוש.
בהחלט כן. אבן הפיצה עמידה בטמפרטורות גבוהות מאוד ואין בעיה לנקות אותה עם מנגנון הניקוי שבתנור פירולטי.
זה נורמלי לחלוטין שאבן הפיצה תשנה את צבעה במהלך הזמן. אם מתחשק לך להחזיר לאבן את צבעה המקורי אתה יכול לשייף אותה קלות עם נייר שיוף.
מומלץ מאוד שלא לחתוך את הפיצה על אבן הפיצה מכיוון שזה עלול לגרום לכך שנוזלים מהפיצה יחדרו לתוך אבן הפיצה ויפגעו בה.
עדיף לחתוך את הפיצה על קרש חיתוך רגיל או על צלחת.
באופן עקרוני, קורדיאריט יכולה לעמוד בטפרטורות גבוהות מאוד. אבן הפיצה יכולה לעמוד בטמפרטורות של עד 500 מעלות. האחריות על האבן לא חלה בשימוש מעבר ל-500 מעלות. במידה ואתם מעוניינים בכל זאת להשתמש באבן בטמרפטורות גבוהות יותר מומלץ לתת לאבן להתחמם ולהתקרר באופן הדרגתי.
אבן הפיצה עשויה מקורדיאריט טבעי. חומר עמיד בפני טמפרטורות גבוהות במיוחד ששומר על חום למשך זמן ארוך מאוד.
שטח הפנים של האבן הוא טבעי וחשוף מה שמאפשר ללחות שבבצק להשתחרר בצורה מעולה כך שהפיצה שלכם תצא קריספית במיוחד.
מרדה לפיצה
בהחלט כן. המרדה עשויה מפלדת אל-חלד איכותית שעמידה בפני טמפרטורות גבוהות במיוחד כך שאין בעיה להשתמש בה עם תנור פיצה או גריל. חשוב לשים לב שהמרדה יכולה להתחמם מאוד ולכן יש ללבוש כפפות חסינות חום כשעובדים איתה.
המידות של המרדה הן: 35x28x2.5 ס"מ
כן, אין בעיה לשים את המרדה במדיח כדי לנקותה.