טאקו סטייק בסגנון מקסיקני

טאקו סטייק בסגנון מקסיקני

טאקו סטייק בסגנון מקסיקני

היום מכינים טאקו סטייק עסיסי! ביס אחד ואתם כבר במקסיקו.

רכיבים עיקריים:

טורטיות – הכי טוב להכין בבית, וזה הרבה יותר פשוט ממה שנדמה.

רצועות סטייק עסיסיות, במרינדת צ’ילי אנצ'ו.

סלסה ירוקה: פלפלים, בצל וצ’ילי קלויים על מחבת ברזל לקבלת טעם מעושן.

בצל קצוץ, כוסברה טרייה ומיץ ליים לסיום.

טיפ חשוב:
מי שמכין טורטיות בבית מגלה מהר מאוד – אין דרך חזרה לחבילה מהסופר.

מרכיבים

עבור 2 אנשים

    לסלסה ורדה

  • 4 פלפלים
  • עגבנייה ירוקה אחת
  • לב חסה קטן
  • 2 פלפלי צ’ילי אדומים קטנים
  • בצל אחד
  • 2 שיני שום
  • כף אורגנו מקסיקני יבש
  • חצי ליים – מיץ סחוט
  • מלח, פלפל
  • לטאקוס

  • טורטיות תירס
  • 500 גרם סטייק (למשל רוסטביף)
  • כף שמן צמחי
  • כף מחית אנצ'ו
  • בצל אחד
  • חבילת כוסברה
  • ליים אחד
  • מלח

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 668 קלוריות
  • 44 גרם פחמימות
  • 35 גרם שומן
  • 40 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    קולפים וחוצים את הבצל. מחממים מחבת ברזל יצוק על הלהבה וקולים קלות פלפלים, בצל וצ’ילי עד שמתקבלים סימני חריכה.
  • 2
    שוטפים את החסה, מסירים את עוקץ העגבנייה, קולפים את השום וקוצצים גס. מכניסים את כל הירקות הקלויים לבלנדר יחד עם שאר מרכיבי הסלסה, וטוחנים עד למרקם חלק. מתבלים במלח, פלפל ומיץ ליים.
  • 3
    מורחים את הסטייק בשמן וצורבים אותו על אש גבוהה (על גריל או מחבת). מצפים במחית אנצ'ו, וממשיכים לצלות בחום עקיף עד לדרגת העשייה הרצויה (מידיום רייר: 52–54 מעלות). מניחים לנוח 5 דקות.
  • 4
    קולפים את הבצל, שוטפים את הכוסברה וקוצצים גס. מתבלים במיץ ליים ומערבבים יחד.
  • 5
    פורסים את הסטייק לפרוסות דקות, מתבלים במלח. מורחים כף סלסה במרכז כל טורטיה, מוסיפים רצועות סטייק ומעל מפזרים מתערובת הבצל והכוסברה.