תפוחי אדמה מטוגנים עם ביצה, בשר ואיולי פלפלים

תפוחי אדמה מטוגנים עם ביצה, בשר ואיולי פלפלים

תפוחי אדמה מטוגנים עם ביצה, בשר ואיולי פלפלים

לפעמים כל מה שצריך לארוחה טובה הוא תפוחי אדמה פריכים מטוגנים במחבת, ביצת עין וכמה קציצות עסיסיות.
המתכון הבא מושלם להכנה במחבת הברזל היצוק שלך, כי הברזל היצוק צורב את כל החגיגה הזו באופן אידאלי ומבטיח שתפוחי האדמה המטוגנים יהיו פריכים כמו שצריך. את הטאץ' המיוחד נותן האיולי לימון-פלפל חריף.

עצה שלנו:

לעתים קרובות לוקח לתפוחי אדמה מטוגנים יותר מדי זמן להתבשל כמו שצריך. בניגוד למה שחושבים, אין באמת צורך להרתיח את תפוחי האדמה, ואז לחתוך אותם ולטגן אותם! האמת היא שבכלל לא צריך לבשל מראש את תפוחי האדמה. מספיק לחתוך אותם דק ולטגן בהרבה שמן איכותי.

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    עבור הקציצות

  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל
  • עבור תפוחי האדמה המטוגנים

  • 800 גרם תפוחי אדמה
  • 4 ביצים
  • 2 בצל סגול
  • 100 גרם מחמאה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • מלח ופלפל
  • עבור האיולי

  • 200 גרם מיונז
  • 1 כף מיץ לימון
  • 4 שיני שום
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל קאיין

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 204 קלוריות
  • 8 גרם שומן
  • 8 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    לאיולי: מקלפים וקוצצים דק את השום. מערבבים את המיונז עם מיץ הלימון ורסק העגבניות. מוסיפים שום ומתבלים באבקת פפריקה ופלפל קאיין. מערבבים הכל לרוטב חלק.
  • 2
    מקלפים, שוטפים וחותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות.
  • 3
    מחממים את הגריל לחום עקיף בינוני (160 מעלות צלזיוס). לחילופין, מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  • 4
    לקציצות: מתבלים את הבשר הטחון במלח, פלפל וכמון. יוצרים כדורים ומטגנים מכל הצדדים עם מעט שמן במחבת יצוקה במשך 5 דקות. מוציאים את הקציצות מהתבנית ונותנים להן לסיים את הבישול בגריל (או בתנור) כ-10 דקות.
  • 5
    לתפוחי האדמה המטוגנים: בינתיים מקלפים וקוצצים דק את הבצל. מחממים את המחמאה במחבת היצוקה על אש בינונית. מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה כ-10-5 דקות (תלוי בעובי הפרוסות) עד שהן משחימות ונעשות פריכות. מוסיפים את הבצל באמצע זמן הטיגון.
  • 6
    יוצרים שקעים לביצים באמצע המחבת, שוברים פנימה את הביצים ומטגנים כ-4-3 דקות. מתבלים הכל במלח ופלפל.
  • 7
    מוסיפים את הקציצות בחזרה למחבת ומגישים עם איולי פלפל לימון ופטרוזיליה.