תפוחים אפויים בגריל ברוטב וניל ביתי

תפוחים אפויים בגריל ברוטב וניל ביתי

תפוחים אפויים בגריל ברוטב וניל ביתי

תפוחים אפויים ברוטב וניל הם בהחלט בראש רשימת המשאלות שלנו לסעודות החגים הקרובות. כשהרוטב החם זורם לאטו מעל הקינוח הפירותי והמתוק, והבית כולו מדיף ריח של קינמון וציפורן, זו בדיוק אווירת החג שאנחנו צריכים! ואם הגריל שלך עוד חם מהמנות הקודמות, אז זה בכלל מושלם! 

במתכון הזה התפוחים האפויים מגיעים ממגש הגריל במקום מהתנור. הכי יפים וחגיגיים שיש: במילוי מרציפן, צימוקים, רום, שקדים, תבלינים מתוקים ומעליהם מטען שמנת של רוטב וניל ביתי. באמת שאי אפשר לעשות עם הפירות משהו טוב יותר מזה!

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    לתפוחים האפויים

  • 75 גרם שבבי שקדים
  • 4 תפוחי עץ גדולים
  • 2 כפות צימוקים
  • 2 כפות רום
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 קורט ציפורן טחון
  • 100 גרם מרציפן גולמי
  • 1 לימון אורגני
  • לרוטב הוניל

  • 100 מ"ל חלב
  • 100 מ"ל שמנת
  • 30 גרם סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 6 חלמונים

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 780 קלוריות
  • 40 גרם שומן
  • 14 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    לתפוחים האפויים: מערבבים את הצימוקים עם הרום בקערה קטנה ומניחים לשעה.
  • 2
    מכינים את הגריל: מחממים את הגריל לחום עקיף של 180 מעלות צלזיוס.
  • 3
    קולים את שבבי השקדים במחבת בצד הגריל ללא שמן במשך 3-2 דקות על אש בינונית עד להזהבה. מוציאים מהמחבת. מוסיפים חמאה למחבת עד להמסה.
  • 4
    מגרדים כ-1 כפית גרידה מקליפת הלימון. קוצצים דק את המרציפן. לשים היטב בידיים את המרציפן, השקדים, צימוקי הרום, יתרת הרום, הקינמון, הציפורן, החמאה המומסת וגרידת הלימון.
  • 5
    סוחטים לימון. שוטפים את התפוחים וחותכים מהם "מכסה" בגובה של כ- 2 ס"מ. מוציאים את הליבה בעזרת חותך תפוחים ומגרדים את הבשר בעזרת כף. משאירים דפנות ברוחב של כ-2 ס"מ. מטפטפים לימון על החלק הפנימי ועל יתר חלקי התפוח החתוכים.
  • 6
    מהדקים את תערובת המרציפן לתוך התפוחים, שמים מכסה ומניחים את התפוחים במגש הגריל. אופים בעקיפין בגריל עם מכסה סגור על אש בינונית כ-20 דקות עד שהקליפה רכה והמלית משחימה קלות על פני השטח.
  • 7
    לרוטב הוניל: טורפים חלמונים בקערה גדולה. מגרדים את תרמיל הוניל ומכניסים את העיסה לסיר עם הסוכר, החלב והשמנת. מביאים לרתיחה בצד הגריל.
  • 8
    מסירים את תערובת החלב מהכיריים ומערבבים אותה בהדרגה לתוך החלמונים. מחזירים הכל לסיר, מחזירים לכירה ומחממים על אש קטנה 2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהרוטב סמיך וקרמי. כדי לבדוק אם הרוטב מוכן, אפשר "למשוך" אותו לפרח: מערבבים בכף עץ, מוציאים את הכף ונושפים לתוך הרוטב שבגב הכף. אם התערובת הופכת מעט צמיגית ומתולתלת (נוצרת מעין צורה של ורד), הרוטב שלך מושלם.
  • 9
    מגישים את התפוחים האפויים בעודם חמים עם רוטב וניל.