שקדים קלויים ומקורמלים בסיר ברזל יצוק

שקדים קלויים ומקורמלים בסיר ברזל יצוק

שקדים קלויים ומקורמלים בסיר ברזל יצוק

מזג האוויר עדיין לא החליט אם הוא קר או חם, אבל אנחנו כבר החלטנו - רוצים שקדים קלויים ומקורמלים, ועכשיו!

אפשר לשחק עם כמות הקינמון ולגוון עם תבלינים נוספים, וזה לגמרי תלוי בחשק שלכם (קורט של הל או כוכב אניס יתאימו כאן מאוד). 

עצה שלנו:

שקדים קלויים בעצמכם זה מעדן, ואפשר לנסות גם אגוזים וזרעים אחרים (אגוזי מלך, מקדמיה ואפילו גרעיני חמניה) הכל יילך טוב בסיר הפויקה היצוק שלכם.

לאחר הקרמול, התנור ההולנדי שלכם עשוי להישאר עם שכבה עבה וקשה של סוכר. אל דאגה, זו לא בעיה בכלל. כל שעליכם לעשות הוא למלא את הסיר במים ולחמם שוב על הכירה בצד. המים החמים ימוססו את הקרמל בקלות.

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 200 גרם סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כפית קינמון
  • 100 מ"ל מים
  • 200 גרם שקדים לא קלופים

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 519 קלוריות
  • 28 גרם שומן
  • 11 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שמים את הסוכר, סוכר הוניל והקינמון בסיר הברזל. יוצקים את המים ומביאים אותם לרתיחה על אש גבוהה בכירת הגז של הגריל. המתינו עד שהרכיבים נמסים ומתקבל סירופ אחיד.
  • 2
    מוסיפים את השקדים לסירופ הרותח ומנמיכים לאש בינונית. מבשלים תוך ערבוב מתמיד במשך כ-10 דקות עד שכל המים מתאדים.
  • 3
    ברגע שהסוכר נהיה פירורי ויבש ומתחיל לעטוף את השקדים, מנמיכים את האש לעוצמה נמוכה.
  • 4
    ממשיכים לערבב על אש קטנה עד שהסוכר נמס שוב וציפוי הסוכר סביב השקדים מתקרמל מעט. יש להיזהר שלא לקרמל את הסוכר יותר מדי על מנת שהקליפה הפריכה שמסביב לשקדים תישמר.
  • 5
    מורידים את התנור ההולנדי מהאש, מפזרים במהירות את השקדים על נייר אפייה ומניחים להם להתקרר.