שניצל וינאי אמיתי במחבת יצוקה

שניצל וינאי אמיתי במחבת יצוקה

שניצל וינאי אמיתי במחבת יצוקה

גם אתם חולמים להכין סוף-סוף שניצל וינאי מקורי - יצירת המופת האוסטרית העשויה מנתח בקר אמיתי? הגעתם למקום הנכון! במתכון הזה תקבלו את כל הטיפים החשובים, כדי שייצא לכם שניצל מושלם בדיוק כמו במסעדה וינאית מסורתית.

השאלה החשובה ביותר: באיזה בשר אתה משתמש לשניצל שלך? כאן יש רק תשובה נכונה אחת: בשר עגל!

מלבד בשר העגל, בהכנת שניצל וינאי אמיתי אין תחליף לפירורי לחם, וחשוב שלא להדק אותם יותר מדי.

מספר טיפים להכנת השניצל המושלם:

1. הקציפו את הביצה באופן גס ומינימלי, חשוב הביצה תישאר "שמנונית".

2. רססו את השניצל במעט מים לאחר הקימוח.

3. אל תהדקו את פירורי הלחם בחוזקה אלא בעדינות.

4. השניצל צריך "לצוף" בשומן בטמפרטורה של 170 מילות צלזיוס ולכן אל תחסכו בשמן.

5. מומלץ להשתמש במחבת ברזל יצוק.

עם מה אוכלים את השניצל הווינאי המקורי? באירופה הוא מוגש עם צ'יפס כתוספת קלאסית, אבל הגשתו יחד עם לימון, אנשובי וחמוציות מתוקות כמטבל זו הדרך הווינאית האמיתית, לצד סלט מלפפונים או סלט תפוחי אדמה.

מרכיבים

עבור 2 אנשים

    לשניצלים

  • 2 יחידות שניצל עגל
  • 100 גרם קמח
  • 2 ביצים
  • 250 גרם פירורי לחם (רצוי מגורר טרי)
  • שמן לטיגון
  • מלח
  • לקישוט

  • 1 לימון אורגני
  • 2 פילה אנשובי
  • 2 צלפים
  • 2 כפות ריבת חמוציות

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 443 קלוריות
  • 25 גרם שומן
  • 36 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    לשניצל: מניחים בנפרד את פרוסות העגל החתוכות מראש על פיסת ניילון נצמד גדולה ומקפלים את נייר הכסף על השניצל. דופקים על השניצלים בעזרת הצד השטוח של מחבת הברזל, עד לקבלת שניצל דק.
  • 2
    מכינים את הציפוי: שמים את הקמח בקערה גדולה. לוקחים קערה נוספת ושוברים לתוכה את הביצים. מקציפים גס (לא בעוצמה חזקה) ומעבירים לקערה שבה ניתן לטבול את השניצלים. שמים את פירורי הלחם בקערה שלישית.
  • 3
    מניחים את המחבת על הכיריים בצד הגריל, מוסיפים את השמן ונותנים לו להתחמם באיטיות על אש נמוכה.
  • 4
    ממליחים את השניצלים משני הצדדים. לאחר מכן טובלים אותם בקמח ומקמחים מכל הצדדים. מרססים את שני צדי השניצל במעט מים מבקבוק הספריי ואז טובלים בביצה המוקצפת ובפירורי הלחם (מהדקים קלות בלבד).
  • 5
    מחממים את השמן במחבת ל- 170 מעלות צלזיוס (מודדים בעזרת מד החום המתקפל). מניחים בזהירות את השניצל בשמן החם ונותנים לו להיטגן עד להזהבה. נערו בזהירות את המחבת קדימה ואחורה בתנועות קלות על מנת שהשמן והשניצל יהיו בתנועה, כך נוצרות הבועות האופייניות בציפוי פירורי הלחם.
  • 6
    שימו לב: בעת הטיגון בשמן העמוק חשוב לוודא את הטמפרטורה האופטימלית באמצעות מד חום לגריל. אל תשאירו את השמן החם ללא השגחה. דאגו שהשמן החם לא יבוא במגע עם מים או עם להבות הגריל. ידית המחבת עלולה להתחמם ולכן מומלץ להשתמש בכפפות חסינות חום.
  • 7
    הופכים פעם אחת את השניצל במחבת, מטגנים את הצד השני עד להזהבה. מוציאים את השניצלים מהשמן החם ומניחים על נייר מגבת. מתבלים בקורט מלח.
  • 8
    לקישוט: חותכים את הלימון לפרוסות דקות, מגלגלים את האנשובי עם הצלפים ומניחים על השניצל יחד עם פרוסות הלימון. מגישים עם ריבת חמוציות.