שיפודי עוף בנוסח סאטאיי

שיפודי עוף בנוסח סאטאיי

שיפודי עוף בנוסח סאטאיי

רוצים לבקר באינדונזיה אבל אין לכם כסף לכרטיס? כל מה שצריך כדי להרגיש ממש שם זה שיפודי עוף בנוסח סאטאיי, אחד המתכונים הפופולריים של המדינה האקזוטית. מה שהופך את המתכון הזה למטריף במיוחד הוא רוטב הבוטנים המפורסם שמשתלב בצורה מופלאה עם העוף הצלוי. 

עצה שלנו: 
מומלץ להגיש את המנה הזו עם אורז לבן נקי ועם ירקות צלויים להשלמת החוויה האסיאתית. 

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    רכיבים למרינדה:

  • 5 בצלי שאלוט
  • 4 שיני שום
  • 1 פלפל צ'ילי
  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כפות קטשופ
  • 1 כף סוכר תמרים
  • 1 כפית משחת תמהרינד
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית מלח
  • רכיבים לשיפודים:

  • 6 נתחי חזה עוף
  • 2 בצלי שאלוט
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 3 לימוני ליים
  • רכיבים לרוטב הבוטנים:

  • חצי בצל שאלוט
  • 1 שן שום
  • 1 פלפל צ'ילי
  • 1 כפית שמן
  • 5 כפות חמאת בוטנים
  • 1 כף קרם קוקוס
  • 2 כפות סוכר תמרים
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 1 כף קטשופ
  • רבע כפית כוסברה טחונה
  • רבע כפית ג'ינג'ר טחון

ציוד

  • גריל גז
  • בלנדר
  • שיפודים
  • פלנצ'ה
  • סיר קטן

ערכים תזונתיים

למנה

  • 222 קלוריות
  • 5 גרם שומן
  • 32 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    הכנת המרינדה: מקלפים וקוצצים גס את בצלי השאלוט ואת השום ושמים בבלנדר יחד עם שאר מרכיבי המרינדה. טוחנים עד לקבלת משחה אחידה.
  • 2
    הכנת השיפודים: שוטפים את נתחי העוף, מייבשים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ. מערבבים ביסודיות את קוביות העוף עם המרינדה ומניחים במקרר למשך כשעה.
  • 3
    משרים את שיפודי העץ במים למשך כ-15 דקות ומפעילים את גריל הגז על חום בינוני כשהפלנצ'ה בתוכו.
  • 4
    בינתיים, מכינים את רוטב הבוטנים: מקלפים את בצלי השאלוט ואת שיני השום וקוצצים דק יחד עם פלפל הצ'ילי. מטגנים קלות יחד עם שאר המרכיבים בסיר קטן על הכירה הצדדית של הגריל. מבשלים בלי להביא לרתיחה עד לקבלת מרקם חלק.
  • 5
    הכנת השיפודים: נועצים את השיפודים בקוביות העוף וצולים על הפלנצ'ה מכל הצדדים עד להשחמה.
  • 6
    מקלפים את בצלי השאלוט הנותרים ופורסים לרצועות דקות. מנקים את גבעולי הבצל הירוק ופורסים לעיגולים. חותכים את לימוני הליים לרבעים.
  • 7
    מעטרים את שיפודי העוף ברצועות הבצל ובטבעות הבצל הירוק וסוחטים מעט מהליים עליהם. מגישים את השיפודים לצד רוטב הבוטנים.