כתף טלה במעשנה

כתף טלה במעשנה

כתף טלה במעשנה

מחפשים את הכוכב של סעודת החג הקרובה?

תנו כבוד לכתף טלה מעושן, שיגרום לאורחים שלכם להגיע לכל סעודות החג בשנים הקרובות (אם אתם בעניין כמובן...)!

הודות למרינדה החריפה, עישון הנתח הזה לא רק פשוט במיוחד, אלא גם טעים בצורה יוצאת דופן!

מעושן, עסיסי, ארומטי - מ ע ד ן!

כל מה שצריך זה רק מעשנת שבבים אמינה ומיקס עשבי תיבול ים תיכוניים.

נעצו את חיישן הטמפרטורה בנתח, הישענו לאחור וגרדו קליפת תפוז לסיום - והרי לכם מנה עיקרית מעולה בסגנון ים תיכוני.

רוצים עוד רוטב לנתח המעושן? נסו גרמולטה חריפה היישר מהים האדריאטי. קוקטייל הצמחים הזה הוא התשובה האיטלקית לסלסה ורדה הספרדית. ועם השום, עשבי התיבול וניחוחות ההדרים - הוא לגמרי התשובה הנכונה! פשוט זורקים לבלנדר פטרוזיליה, טימין, מרווה, אורגנו ורוזמרין יחד עם שום, שמן זית ולימון וקיבלתם רוטב מעולה כתוספת למנה המושלמת.

מרכיבים

עבור 6 אנשים
  • 1.7 קילו כתף טלה
  • 40 מ"ל שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 100 גרם חרדל דיז'ון
  • 2 כפות תערובת עשבי תיבול
  • 1 שן שום
  • 1 תפוז אורגני
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 390 קלוריות
  • 18 גרם שומן
  • 50 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שוטפים את כתף הטלה במים קרים ומסירים את עודפי השומן בסכין חדה. מתבלים במלח ופלפל.
  • 2
    למרינדה: קולפים וכותשים את השום, מערבבים היטב עם חומץ בלסמי, חרדל, תערובת עשבי תיבול ושמן זית.
  • 3
    מעסים היטב את הטלה במרינדה ולאחר מכן אוטמים בואקום יחד עם שאר המרינדה או שמים בשקית במקפיא. מניחים את נתח הטלה במרינדה במקרר למשך שעתיים.
  • 4
    מכוונים את מעשנת השבבים ל-130 מעלות צלזיוס. מוציאים את הבשר מהמרינדה, מניחים במעשנה, מכניסים את החיישן לאמצע הבשר ומעשנים במכסה סגור עד לטמפרטורת ליבה של 58 מעלות צלזיוס.
  • 5
    כשמגיעים לטמפרטורת הליבה הרצויה, מוציאים את הנתח מהמעשנה ונותנים לו לנוח כמה דקות לפני שפורסים. שוטפים את התפוז במים חמימים ומגרדים את הקליפה בעדינות לקבלת גרידת תפוז. חותכים את נתח הטלה לפרוסות ומגישים עם מעט גרידת תפוז ומלח..