שוקי עוף בנוסח הגנרל טסו

שוקי עוף בנוסח הגנרל טסו

שוקי עוף בנוסח הגנרל טסו

אנחנו לא יודעים מה בדיוק עשה הגנרל טסו, אבל אין ספק שהוא ידע להכין את העוף שלו! עוף בנוסח הגנרל טסו היא אחת ממנות העוף המפורסמות בעולם והיא בעלת אינספור גרסאות ונוסחים. מדובר על שילוב מושלם של עוף מושרה במרינדה עסיסית, טיגון בשמן עמוק ורוטב חריף מתוק שיגרום לכל אחד ללקק את האצבעות. 

עצה שלנו: 
אנחנו לא צריכים יותר מעוף ואורז בשביל ארוחה מושלמת, אבל אם אתם מרגישים שאתם חייבים ירקות במתכון, אפשר בהחלט להוסיף לעוף רצועות פלפל אדום, חופן ראשי ברוקולי וגם פרוסות גזר לקבלת מנה מרשימה ביותר ואפילו די בריאה. 

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    מרכיבים לעוף

  • 600 גרם שוקי עוף
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי
  • 1 שן שום
  • 1 כפית שבבי צ'ילי
  • 2 כפות שמן בוטנים
  • 100 גרם קורנפלור
  • 100 גרם קמח תירס
  • 1 ליטר שמן לטיגון
  • מרכיבים למרינדה

  • 50 מ"ל רוטב סויה
  • 25 מ"ל חומץ אורז
  • 50 גרם סוכר קנים
  • מרכיבים לרוטב

  • 50 מ"ל חומץ אורז
  • 50 מ"ל רוטב סויה
  • 75 גרם סוכר קנים
  • 150 מ"ל מים
  • 2 כפות קורנפלור

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 729 קלוריות
  • 27 גרם שומן
  • 44 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    הכנת הרוטב: מבשלים ביחד את כל המרכיבים במחבת קטנה עד לקבלת מרקם חלק, מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומניחים בצד.
  • 2
    הכנת המרינדה: מערבבים ביחד את כל המרכיבים.
  • 3
    הכנת העוף: מסירים את הבשר מהעצמות עם סכין חדה וחותכים את הבשר לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ כל אחת. מערבבים עם המרינדה ומניחים לשרות כ-30 דקות.
  • 4
    מקלפים וקוצצים דק את השום ואת הג'ינג'ר. מערבבים את קמח התירס ואת הקורנפלור בצלחת עמוקה. מוזגים את השמן לתנור ההולנדי ומחממים על כירת הצד של הגריל לחום של 175 מעלות. מכינים נייר סופג בצד.
  • 5
    מוציאים את קוביות העוף מהמרינדה, טובלים בקערה עם תערובת קמח התירס והקורנפלור עד שהעוף מכוסה בתערובת מכל הצדדים ומטגנים בתנור ההולנדי כ-2-3 דקות עד שהעוף מקבל צבע זהוב ומרקם קריספי. מניחים את קוביות העוף על הנייר הסופג לספיגת השמן.
  • 6
    שופכים בזהירות את השמן מהתנור ההולנדי. צולים קלות את השום, הג'ינג'ר ואת שבבי הצ'ילי בשמן הבוטנים. מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה.
  • 7
    מנמיכים את הטמפרטורה, מוסיפים את חתיכות העוף ומערבבים עם הרוטב. מכבים את האש ומגישים מיד לצד אורז או תוספת דומה.