שוקי עוף בגריל עם מרינדת דבש צ'יפוטלה

שוקי עוף בגריל עם מרינדת דבש צ'יפוטלה

שוקי עוף בגריל עם מרינדת דבש צ'יפוטלה

שוקי העוף העסיסיים האלו פשוט ממכרים - במיוחד כשהם עולים על הגריל במרינדה בטעם צ'יפוטלה (פלפלים חריפים מיובשים) ודבש.

רכיבי המרינדה כוללים בצל, שום, קטשופ, חומץ תפוחים, מיץ תפוזים, רוטב ווסטרשייר, עגבניות, כמון, צ'ילי ומנה טובה של דבש, וכשהם משתלבים עם צ'יפוטלה לוהטת ברוטב אדובו מקסיקני (נמצא בכל סופר) - הם יוצרים פצצת טעם פיקנטית שאי אפשר להפסיק לזלול!

הטיפ שלנו:

כדי להפוך את השוקיים לרכים במיוחד מומלץ להשרות אותם במים עם סוכר, מלח ותבלינים יום קודם.

המלח מעניק טעם לבשר ובמקביל מבטיח שהעוף לא יתייבש במהלך הבישול. התוצאה: עוף סופר עסיסי!

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    לשוקיים

  • 20 שוקי עוף
  • מלח ופלפל
  • למרינדת דבש צ'יפוטלה

  • 2 בצלים
  • 3 שיני שום
  • 200 מ"ל קטשופ
  • 4 כפות שמן
  • 90 גרם סוכר חום
  • 70 מ"ל חומץ תפוחים
  • 125 מ"ל מיץ תפוזים
  • 2 כפיות רוטב ווסטרשייר
  • 100 מ"ל דבש
  • 2 צ'יפוטלה ברוטב אדובו
  • 800 גרם עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 715 קלוריות
  • 23 גרם שומן
  • 65 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    למרינדה: קולפים וקוצצים את הבצל והשום. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-גבוהה ומטגנים את הבצלים כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים את השום ומאדים עוד 2 דקות. מוסיפים את יתר החומרים למרינדה ומבשלים כ-60 דקות. טוחנים את המרינדה עם בלנדר ידני ומניחים בצד לקירור.
  • 2
    לשוקיים: מייבשים את שוקי העוף ומפזרים מלח ופלפל. מניחים את שוקי העוף על הגריל בטמפרטורה נמוכה למשך 20 דקות או עד שטמפרטורת הליבה של העוף היא כ-75 מעלות צלזיוס.
  • 3
    מברישים את העוף במרינדה והופכים כל דקה-שתיים. חוזרים על הפעולה 3 פעמים.