התשובה המרוקאית למתבלים האירופאיים! הצ'רמולה משמש לאינספור מאכלים, כמרינדה לבשרים, כמתבל למטוגנים או כרוטב למגוון תבשילים. מדובר באחת המנות היותר רב-תכליתיות ולכן כדאי שתהיה לכם במקרר צנצנת מלאה ברוטב הזה מוכנה לשימוש!
רוטב צ'רמולה מרוקאי
-
זמן הכנה
10 דקות
-
זמן אפייה
5 דקות
-
רמת קושי
קלה
רוטב צ'רמולה מרוקאי
מרכיבים
עבור 2 אנשים
- 4 שיני שום
- 1 בצל סגול
- 1 פלפל צ'ילי אדום
- 1 צרור כוסברה
- 1 צרור פטרוזיליה
- 4 גבעולי נענע או מנטה
- 1 לימון
- 120 מ"ל שמן זית
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח גס
- קומץ פלפל שחור
ציוד
- בלנדר
ערכים תזונתיים
למנה
- 51 קלוריות
- 5 גרם שומן
- 1 גרם חלבון
שלבי הכנה
-
1מקלפים את שיני השום ואת הבצל וקוצצים דק. שוטפים את פלפל הצ'ילי וקוצצים דק.
-
2שוטפים את הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע, מנערים ממים וקוצצים גס. שוטפים את הלימון במים חמים, מגררים חצי מקליפת הלימון וסוחטים את המיץ.
-
3שמים את מיץ הלימון, גרידת הלימון ועשבי התיבול במיכל הבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם של משחה.
-
4שמים את משחת עשבי התיבול בקערה, מוסיפים את השום, הבצל, פלפל הצ'ילי ושמן הזית ומערבבים היטב. מתבלים בכמון, פפריקה, מלח ופלפל.