רוטב צ'רמולה מרוקאי

רוטב צ'רמולה מרוקאי

רוטב צ'רמולה מרוקאי

התשובה המרוקאית למתבלים האירופאיים! הצ'רמולה משמש לאינספור מאכלים, כמרינדה לבשרים, כמתבל למטוגנים או כרוטב למגוון תבשילים. מדובר באחת המנות היותר רב-תכליתיות ולכן כדאי שתהיה לכם במקרר צנצנת מלאה ברוטב הזה מוכנה לשימוש!

מרכיבים

עבור 2 אנשים
  • 4 שיני שום
  • 1 בצל סגול
  • 1 פלפל צ'ילי אדום
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 4 גבעולי נענע או מנטה
  • 1 לימון
  • 120 מ"ל שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח גס
  • קומץ פלפל שחור

ציוד

  • בלנדר

ערכים תזונתיים

למנה

  • 51 קלוריות
  • 5 גרם שומן
  • 1 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מקלפים את שיני השום ואת הבצל וקוצצים דק. שוטפים את פלפל הצ'ילי וקוצצים דק.
  • 2
    שוטפים את הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע, מנערים ממים וקוצצים גס. שוטפים את הלימון במים חמים, מגררים חצי מקליפת הלימון וסוחטים את המיץ.
  • 3
    שמים את מיץ הלימון, גרידת הלימון ועשבי התיבול במיכל הבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם של משחה.
  • 4
    שמים את משחת עשבי התיבול בקערה, מוסיפים את השום, הבצל, פלפל הצ'ילי ושמן הזית ומערבבים היטב. מתבלים בכמון, פפריקה, מלח ופלפל.