עגבניות צלויות בגריל

עגבניות צלויות בגריל

עגבניות צלויות בגריל

מי שיודע, יודע: צלייה משדרגת את כל חומרי הגלם של המטבח. הצריבה באש מדגישה את הטעמים ואת גווני החומציות והמתיקות של המאכל, והופכת גם ירק פשוט לחגיגה של ניחוחות וטעמים בפה.

הנה למשל מתכון לעגבניות צלויות שיפתיע אתכם בטעמים עמוקים ועשירים: חותכים את העגבניות, מערבבים אותן עם שום, בצלצלי שאלוט, מלח, קורט סוכר ואם אפשר - גם חומץ בלסמי, ואת כל הטוב הזה מכניסים לגריל (או לתנור). עשבי תיבול? הכל הולך! לאחר כשעה תוכלו כבר לנער קצת את התערובת העסיסית בתבנית, וליהנות מרוטב העגבניות הלוהט ביותר אי פעם!

עצה שלנו:

ניתן להכין את המתכון לאורך כל השנה מעגבניות שנרכשו בחנות. אבל לקבלת טעם באמת יוצא דופן, כדאי להכין אותו מעגבניות קיץ עונתיות שהבשילו בשמש וניתנות לשימור בקלות.

יש להצטייד בכמה צנצנות "מייסון", ולקנות את כל העגבניות העונתיות שתוכלו למצוא אצל הירקן שלכם. שוטפים את הצנצנות במים חמים ומעקרים אותן במים רותחים.

הרתיחו את העגבניות ומלאו איתן את הצנצנות כשהן עדיין חמות. סגרו במכסה, תנו להן להתקרר וזה הכל!

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 1.2 קילו עגבניות בשלות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 2 בצלי שאלוט
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות בלסמי
  • 2 ענפי אורגנו
  • 2 ענפי בזיליקום
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 222 קלוריות
  • 14 גרם שומן
  • 3 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שוטפים את העגבניות, חוצים אותן לחצי וחותכים את הגבעול. מקלפים וקוצצים גס את השום והשאלוט. שוטפים את עשבי התיבול, מנערים, מייבשים ותולשים את העלים מהגבעולים.
  • 2
    מחממים את גריל הגז (או התנור) ל-220 מעלות צלזיוס.
  • 3
    מניחים בתבנית אפיה את העגבניות, השום, בצלי השאלוט, הסוכר, החומץ הבלסמי ושמן הזית ומערבבים הכל. מסדרים את העגבניות בתבנית כאשר החלקים החתוכים כלפי מעלה.
  • 4
    צולים את העגבניות ברשת העליונה במשך כ-40 דקות. לאחר 30 דקות מפזרים על העגבניות את האורגנו והבזיליקום.
  • 5
    מוציאים את תבנית האפיה מהגריל, טוחנים את כל התכולה במיקסר סטנד או בבלנדר ידני ומתבלים במלח ופלפל.