רוטב ברביקיו קלאסי

רוטב ברביקיו קלאסי

רוטב ברביקיו קלאסי

יש כמה גורמים שאי אפשר להרכיב ברביקיו מושלם בלעדיהם. הראשון בחשיבות הוא הבשר כמובן, אבל גם בשר מעולה צריך שחקני חיזוק שישלימו אותו.
כאן נכנס רוטב ברביקיו משובח, מתבל שישדרג כל מנת בשר שתגישו איתו. ברור שיש בסופר הקרוב מבחר של רטבי ברביקיו, אבל לנו אין ספק שהרוטב הכי טוב הוא זה שמכינים לבד בבית.
עצה שלנו:
רוטב ברביקיו מעולה הוא מצרך שתמיד נדרשים אליו. לכן כדאי לכם להכפיל או לשלש את הכמויות ולמלא כמה צנצנות אטומות היטב. הרוטב יישמר במקרר זמן רב. 

מרכיבים

עבור 6 אנשים
  • 600 מ"ל קולה
  • 10 כפות קטשופ
  • 4 כפות חרדל דיז'ון
  • 1 כף רוטב ווסטרשייר
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף רוטב סויה
  • חצי בצל אדום
  • 2 שיני שום
  • 1 לימון
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 1 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • 2 כפות עשן נוזלי
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 2 כוכבי אניס
  • 1 פלפל צ'ילי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

ציוד

  • בלנדר

ערכים תזונתיים

למנה

  • 78 קלוריות
  • 0 גרם שומן
  • 1 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    סוחטים את הלימון לכוס, מקלפים את שיני השום ואת הבצל וקוצצים את הבצל דק. שוטפים ומגרענים את פלפל הצ'ילי וחותכים לטבעות דקות.
  • 2
    שמים את הקולה ואת שיני השום במחבת. מבשלים על הכירה הצדדית של הגריל על חום בינוני למשך 20 דקות עד שמחצית מהנוזל מתאדה.
  • 3
    מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים על חום נמוך עד שהרוטב מקבל מרקם של קרם.
  • 4
    מוציאים את שיני השום ואת כוכבי האניס מהרוטב וטוחנים עם הבלנדר על מהירות נמוכה בערך כ-2 דקות עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.