רוטב בוטנים ביתי

רוטב בוטנים ביתי

רוטב בוטנים ביתי

רוטב בוטנים אסייתי מושלם – לא רק לנשנוש!

הידעתם? אפשר להכין מבוטנים רוטב מדהים שיהפוך בקלות למשדרג הרשמי של כל על האש? כן, כן – מדובר ברוטב כל כך טעים, שתרצו לשלב אותו עם כל מנה עיקרית.

רוטב הבוטנים משתלב נהדר עם חזה עוף, שיפודי סאטה או אפילו מוקפץ ירקות פשוט – והוא נותן לכל מנה טאץ' אסייתי מפתיע וממכר.

איך מכינים?
שמים בסיר כמות נדיבה של חמאת בוטנים, מוסיפים קרם קוקוס, שום, ג'ינג'ר, רוטב סויה או רוטב לדגים. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב – וזהו, הרוטב מוכן!

בשביל קראנץ' קל וחריפות עדינה, הוסיפו בוטנים קלויים קצוצים, בצל ירוק וצ'ילי קצוץ דק. פשוט מעדן!

עצה שלנו:

לפני ההגשה, הוסיפו מעט מיץ ליים וסוכר חום – השילוב הזה מאזֵן את הטעמים ונותן עקיצה של רעננות. רוצים רוטב עוד יותר חלק? אפשר גם להוסיף מעט שמן שומשום או כף ציר עוף. תנו לו כמה דקות לנוח לפני ההגשה – וההבדל בטעם יהיה מורגש לגמרי.

מרכיבים

עבור 6 אנשים
  • 3 כפות בוטנים לא קלויים
  • 120 גרם חמאת בוטנים
  • 180 מ"ל קרם קוקוס
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפיות רוטב דגים
  • 10 גרם ג'ינג'ר
  • 10 גרם סוכר חום
  • 1/2 כפית פלפל צ'ילי
  • 1/2 בצל ירוק
  • שן שום אחת
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 281 קלוריות
  • 22 גרם שומן
  • 9 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    קולים את הבוטנים במחבת ברזל יצוקה, ללא שמן, על אש נמוכה. מקפיצים מדי פעם כדי לוודא שהכל משחים באופן שווה. מעבירים את הבוטנים הקלויים למכתש ועלי וכותשים אותם גס.
  • 2
    קוצצים דק את פלפל הצ'ילי ואת החלק הירוק של הבצל. קולפים את הג'ינג'ר והשום וקוצצים דק.
  • 3
    מחממים שמן בסיר על אש בינונית על כירת הגז הצדדית של הגריל. מוסיפים צ'ילי, בצל ירוק, ג'ינג'ר ושום ומטגנים כ-3 דקות.
  • 4
    מוסיפים סוכר ומניחים לו להתקרמל. מערבבים מדי פעם. מוסיפים לסיר חמאת בוטנים וממיסים תוך כדי ערבוב מתמיד כדי ששום דבר לא ישרף.
  • 5
    מערבבים פנימה את קרם הקוקוס, רוטב הסויה ורוטב הדגים עד לקבלת תערובת הומוגנית. במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט קרם קוקוס או מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  • 6
    מוסיפים את הבוטנים לסיר, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות. מערבבים מדי פעם ומגישים חם.