רוטב בוטנים אסייתי מושלם – לא רק לנשנוש!
הידעתם? אפשר להכין מבוטנים רוטב מדהים שיהפוך בקלות למשדרג הרשמי של כל על האש? כן, כן – מדובר ברוטב כל כך טעים, שתרצו לשלב אותו עם כל מנה עיקרית.
רוטב הבוטנים משתלב נהדר עם חזה עוף, שיפודי סאטה או אפילו מוקפץ ירקות פשוט – והוא נותן לכל מנה טאץ' אסייתי מפתיע וממכר.
איך מכינים?
שמים בסיר כמות נדיבה של חמאת בוטנים, מוסיפים קרם קוקוס, שום, ג'ינג'ר, רוטב סויה או רוטב לדגים. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב – וזהו, הרוטב מוכן!
בשביל קראנץ' קל וחריפות עדינה, הוסיפו בוטנים קלויים קצוצים, בצל ירוק וצ'ילי קצוץ דק. פשוט מעדן!
עצה שלנו:
לפני ההגשה, הוסיפו מעט מיץ ליים וסוכר חום – השילוב הזה מאזֵן את הטעמים ונותן עקיצה של רעננות. רוצים רוטב עוד יותר חלק? אפשר גם להוסיף מעט שמן שומשום או כף ציר עוף. תנו לו כמה דקות לנוח לפני ההגשה – וההבדל בטעם יהיה מורגש לגמרי.