קראמבל תפוחים בסיר יצוק

קראמבל תפוחים בסיר יצוק

קראמבל תפוחים בסיר יצוק

קינוח חם הוא תמיד הבחירה הנכונה, לא משנה כמה אתה שבע. ואם מדובר בקראמבל תפוחים עם אוכמניות, שמצד אחד הוא מיוחד אבל מצד שני ממש קל להכנה, אז בכלל מדובר בתענוג צרוף.

אנחנו אוהבים להכין את המנה הפריכה הזו בתנור ההולנדי (פויקה) כי התוצאה טעימה לפחות פי שניים כשזה עשוי על האש. אפשר כמובן להכין את הקראמבל גם בבית בתנור.

הקראמבל יסתדר נהדר עם כדור גלידה שנמס לאיטו בצלחת - או עם רוטב וניל כלשהו.

 

טיפ מאיתנו:

אוכמניות קפואות יכולות להפוך את השיניים שלך לכחולות במיוחד. אז אם יש לכם דייט אחרי ארוחת הערב, אפשר פשוט להכין את הקראמבל עם תפוחים בלבד :-)

מרכיבים

עבור 6 אנשים
  • 600 גרם תפוחים
  • 200 גרם אוכמניות (קפואות)
  • 100 גרם סוכר
  • 300 גרם קמח
  • 120 גרם סוכר חום
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 1 כפית סוכר וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • מעט חמאה או שמן לשימון

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 215 קלוריות
  • 13 גרם שומן
  • 6 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מחממים את הגריל לחום בינוני.
  • 2
    משמנים את התנור ההולנדי במעט חמאה או שמן.
  • 3
    מערבבים יחד סוכר חום, קינמון, סוכר וניל ואגוז מוסקט.
  • 4
    שוטפים, מקלפים וחותכים את התפוחים לחתיכות קטנות בגודל ביס. מניחים את חתיכות התפוחים והאוכמניות בסיר בשכבות ומפזרים מעט מתערובת הקינמון-סוכר על כל שכבה.
  • 5
    להכנת השטרויזל: מערבבים את הסוכר, הקמח, החמאה והמלח בידיים עד שנוצרים פירורים והכל מתערבב לגמרי עם החמאה.
  • 6
    מפזרים את הפירורים על התערובת בתנור ההולנדי.
  • 7
    מכסים את הסיר במכסה, מכניסים לתנור או לגריל גז ואופים כ-60 דקות עד להזהבת הפירורים.