קבב טורקי על הגריל

קבב טורקי על הגריל

קבב טורקי על הגריל

קבב טורקי אמיתי - בשר בקר משובח מעורב עם עשבי תיבול טריים ועמוס בניחוחות של תבלינים רעננים - תהיו בטוחים שהשכנים יבואו לרחרח מה הכנתם הפעם!

בקבב הזה יש סוד קטן שאסור לפספס, מוסיפים קצת אבקת אפייה לתערובת הבשר. אבקת האפייה "שוברת" את החלבונים שבבשר וגורמת לקציצות להיות רכות ועסיסיות במיוחד מבפנים ופריכות מבחוץ! 

עצה שלנו:
אפשר לעצב את הקבב לעיגולים קטנים, לקבבים מאורכים או אם רוצים להיות ממש אותנטיים, לשפד אותם על שיפוד ברזל. לנועזים באמת, אפשר גם להחליף את בשר הבקר לבשר כבש או טלה. 

מרכיבים

עבור 6 אנשים
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 ביצה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • חופן עלי מרווה או מנטה
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח ים גס
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית כמון
  • חצי כפית תבלין לבשר
  • חצי כפית הל
  • חצי כפית פפריקה חריפה

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 707 קלוריות
  • 52 גרם שומן
  • 50 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מקלפים את הבצל ואת השום וקוצצים דק. קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה והמרווה או המנטה.
  • 2
    שמים את הבשר בקערה ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים לקערה את הבצל, השום, עלי התיבול, אבקת האפייה ואת התבלינים. שוברים את הביצה ומקפלים לתוך התערובת. מערבבים היטב, מכסים ומשאירים במקרר למשך הלילה.
  • 3
    מעצבים את הבשר לקבבים בערך ברוחב 1-2 ס"מ ובאורך של בערך 7-8 ס"מ באמצעות הידיים.
  • 4
    מפעילים את גריל הגז לחום בינוני במצב של חום ישיר.
  • 5
    משמנים קלות את הקבבים ומטגנים על הגריל במשך בערך 10 דקות תוך כדי סיבוב הקבבים מדי פעם, עד שהקבבים משחימים ונהיים פריכים.