צלעות טלה במחבת ברזל יצוק

צלעות טלה במחבת ברזל יצוק

צלעות טלה במחבת ברזל יצוק

תתכוננו להתאהב בצלעות טלה, בעזרת מתכון מטריף ופשוט בתכלית! הניחו את הצלעות למשך שעה אחת במקרר כשהן עטופות בתערובת תיבול איטלקי. כך הבשר יספוג את טעמי עשבי התיבול הריחניים.
לקראת ההכנה, קוצצים מעט ירקות עדינים ומטגנים הכל במחבת לקבלת מנה צבעונית ומרשימה. אפשר להכין את המתכון לא רק על הגריל אלא גם על הכירה בבית. כל מה שצריך זו מחבת איכותית מברזל יצוק ואתם מוכנים.
עצה שלנו: אם אתם אוהבים את הצלעות שלכם ורדרדות מבפנים מומלץ להשתמש במד-חום ברביקיו ולטגן את הצלעות עד שטמפרטורת הליבה מגיעה ל-60 מעלות.

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    צלעות טלה

  • 8 צלעות טלה בגודל בינוני (בערך 100 גרם כל אחת)
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות תערובת תיבול בסגנון איטלקי
  • ירקות

  • צרור אספרגוס טרי
  • 10 עגבניות שרי
  • 2 בצלי שאלוט
  • 90 גרם זיתי קלמטה מגורענים
  • קורטוב סוכר
  • שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 449 קלוריות
  • 23 גרם שומן
  • 44 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    הכנת הצלעות: שוטפים את הצלעות ומנערים מהמים. מערבבים את השמן עם תערובת התיבול ומעסים עם התערובת את הצלעות. מניחים את הצלעות במקרר למשך לפחות שעה.
  • 2
    הכנת הירקות: מסירים את הקצה העצי של האספרגוס וחותכים את האספרגוס באלכסון לחתיכות קטנות. שוטפים את עגבניות השרי וחותכים לחצאים. מקלפים את בצלי השאלוט ופורסים לרצועות דקות.
  • 3
    מחממים את מחבת הברזל היצוק על הכירה הצדדית על חום מקסימלי. שמים את השמן במחבת וצולים את הצלעות משני הצדדים. מוציאים את הצלעות מהמחבת ומניחים בצד.
  • 4
    מנמיכים את החום של הכירה הצדדית לחום בינוני ושמים במחבת את שמן הזית. צולים קלות את האספרגוס כ- 2-3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצלים וצולים כ- 2-3 דקות נוספות.
  • 5
    מוסיפים את העגבניות ואת הזיתים, וצולים את כל תערובת הירקות כמה דקות נוספות. מסירים מהאש ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל.
  • 6
    מניחים את צלעות הטלה על תערובת הירקות ומגישים.