צלעות בקר בנוסח טקסס

צלעות בקר בנוסח טקסס

צלעות בקר בנוסח טקסס

לפעמים אין צורך במתכונים מפוצצים עם אינסוף שלבים ומרכיבים. לפחות מדי פעם - כמה שיותר פשוט יותר טוב. המתכון המופלא הזה של צלעות בקר בנוסח טקסני לגמרי תומך באהבת הפשטות. לא מטביעים בו את הצלעות ברטבים ומרינדות, אלא רק מעסים היטב את הבשר בתיבול הגריל האהוב עליכם, למשך לילה שלם, ומכניסים למעשנה לכמה שעות עד לקבלת צלעות רכות ועסיסיות שמתפרקות מהעצם... 

עצה שלנו: אפשר להכין את המתכון גם אם אין לכם מעשנה, פשוט מפעילים את הגריל על חום של 120 מעלות ושמים את הצלעות מעל המבערים הכבויים. כדי להשלים את הטעם המעושן כדאי לשים שבבי היקורי לעישון בתיבת העשן לתוצאה מושלמת!

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 2.5-3 ק"ג צלעות בקר
  • 100 גרם תיבול לבשר לבחירתכם

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 790 קלוריות
  • 37 גרם שומן
  • 114 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    יום לפני: מנקים את הצלעות משכבת העור הכסופה בעזרת כף ונייר מגבת. תוחבים את הצד האחורי של הכף בין הצלעות ובין העור כדי לשחרר את העור. אוחזים בעור עם נייר המגבת ומקלפים אותו. מפזרים בנדיבות את התיבול על הצלעות. עוטפים את הצלעות היטב בניילון נצמד ומשאירים במקרר למשך הלילה.
  • 2
    מחממים את המעשנה ל-120 מעלות או את גריל הגז ל-120 מעלות במצב של חום עקיף.
  • 3
    מעשנים את הצלעות במשך כ-6 שעות עד שטמפרטורות הליבה שלהן מגיעה ל-95 מעלות. הבשר אמור להפרד מהעצם בצורה משמעותית בשלב זה.
  • 4
    מסירים את הצלעות מהמעשנה ומניחים להן להתקרר למשך 10-15 דקות לפני שמגישים.