צ'ימיצ'ורי ביתי

צ'ימיצ'ורי ביתי

צ'ימיצ'ורי ביתי

צ׳ימיצ׳ורי הוא בן הזוג המושלם של בשר על האש, כמו טחינה לפלאפל ומוצרלה לפיצה.
הרוטב הארגנטינאי הקלאסי הזה מבוסס בעיקר על פטרוזיליה, מעט כוסברה, שאלוט, הרבה שום ושמן זית. הוא מעניק טעם רענן ועז, במיוחד לסטייקים, מבלי לכסות על טעמי הבשר. אם אתם מחפשים רוטב שלא יכביד אלא יוסיף נגיעה עוקצנית – צ׳ימיצ׳ורי הוא הבחירה הראשונה. מומלץ במיוחד לנסות אותו עם פיקאניה. החבר הדרום האמריקני יעוף עליכם!

טיפ:
יש גם גרסה אדומה – צ׳ימיצ׳ורי רוחה (Chimichurri rojo) – עם עגבניות ופלפלים אדומים.

מרכיבים

עבור אנשים
  • 2 צרורות פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 3 שיני שום
  • 1 שאלוט (בצלצל)
  • 1/4 פלפל צ׳ילי אדום
  • 3 כפות מיץ ליים
  • 100 מ״ל שמן זית
  • מלח, פלפל

ציוד

  • עלי ומכתש

ערכים תזונתיים

למנה

  • 51 קלוריות
  • 1 גרם פחמימות
  • 5 גרם שומן
  • 4 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    לקלף את השום והשאלוט ולקצוץ דק.
  • 2
    לשטוף את הצ׳ילי, להוציא את הגרעינים ולקצוץ דק.
  • 3
    לשטוף את הפטרוזיליה והכוסברה ולקצוץ דק.
  • 4
    להעביר את כל המרכיבים לעלי ומכתש ולכתוש עד שמתקבלת מעין משחה. לפי המרקם הרצוי של הרוטב – להוסיף יותר או פחות שמן זית.
  • 5
    מומלץ: הניחו למטבל לנוח יום שלם