צ'וראסקו - שיפודי אסאדו על הגריל

צ'וראסקו - שיפודי אסאדו על הגריל

צ'וראסקו - שיפודי אסאדו על הגריל

עדיין לא שמעתם את השם צ'וראסקו? אחרי שתנסו את המתכון הזה אנחנו בטוחים שהשם הזה יהפוך להיות בשימוש קבוע אצלכם... צ'וראסקו הם שיפודי אסאדו אימתניים המושרים במרינדה של לימון, שום, טימין ורוזמרין ולאחר מכן נצלים עד לקבלת ציפוי פריך מדהים מבחוץ ומרקם נימוח ורך מבפנים. 
המתכון מגיע במקור מחצי האי האיברי שבאמריקה הלטינית והשם "צ'וראסקו" אמור לתאר את הצליל המופק כאשר טיפות שומן נופלות על גחלים לוהטות. אנחנו שואלים אתכם: יכול להיות שם יותר טוב מזה?

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 1 ק"ג נתח אסאדו
  • 2 לימונים
  • 3 שיני שום
  • 1 תערובת תיבול לסטייקים איכותית
  • 1 גבעול טימין
  • 1 גבעול רוזמרין
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מלח גס

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 375 קלוריות
  • 17 גרם שומן
  • 49 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מקלפים את שיני השום ואת הבצל וקוצצים דק. שוטפים את הלימונים ומגררים את הקליפה לקערה. סוחטים את הלימונים לקערה.
  • 2
    מסירים את העלים מגבעולי הטימין והרוזמרין וקוצצים את העלים דק. חותכים את האסאדו לקוביות בגודל של כ-5 ס"מ
  • 3
    מערבבים בקערה את מיץ הלימון, גרידת הלימון, שמן הזית, הטימין והרוזמרין עד לקבלת מרקם של משחה. מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את קוביות הבשר, מערבבים היטב ושמים את קוביות הבשר יחד עם המשרה בשקית הקפאה. מוציאים את האוויר מהשקית ומניחים במקרר למשך 4 שעות.
  • 4
    מפעילים את הגריל על חום ישיר ועקיף.
  • 5
    משמנים קלות את השיפודים ושמים כ-5 קוביות בשר על כל שיפוד. מפזרים בנדיבות את תערובת התיבול לסטייקים על כל אחד מהשיפודים. צולים את השיפודים משני הצדדים על חום ישיר למשך 5 דקות. מנמיכים את האש וצולים את השיפודים באזור החום העקיף למשך 25 דקות עד שטמפרטורת הליבה של השיפודים מגיעה ל-53 מעלות.
  • 6
    מסירים את קוביות הבשר מהשיפודים, מפזרים מעל מלח גס ומגישים.