פיתות ביתיות

פיתות ביתיות

פיתות ביתיות

זו לא חוויית גריל מושלמת בלי פיתות חמות ורכות ישר מהתנור.
תתפלאו אבל אפיית פיתות היא תהליך קצר וקל במיוחד. אמנם צריך לתת לבצק לתפוח שעתיים, אבל מרגע ששמתם את הפיתות בתנור או על הגריל לא תספיקו לסיים את הבירה עד שהפיתות יהיו מוכנות. 

עצה שלנו:
הכינו מראש כמות גדולה של פיתות והקפיאו את העודף לפעם הבאה. 
את הפיתות הקפואות צריך לשים על הגריל לדקה או שתיים בלבד, ויש לכם פיתות ביתיות משובחות וחמות!

מרכיבים

עבור 6 אנשים
  • 500 גרם קמח מהסוג האהוב עליכם
  • 300 מ"ל מים
  • 12 גרם מלח
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 20 מ"ל שמן זית
  • קמח לרדד עליו את הפיתות

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 230 קלוריות
  • 2 גרם שומן
  • 6 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    ממיסים את המלח במים. מוסיפים 100 גרם קמח ומערבבים. ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים במשך 10 דקות עד לקבלת בצק חלק. מניחים בקערה, מכסים ומניחים לבצק לתפוח למשך כשעתיים.
  • 2
    מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות של 100 גרם כל אחת ומעצבים כל חתיכה לצורה של כדור. מכסים את הכדורים ומתפיחים למשך 30 דקות נוספות.
  • 3
    מרדדים כל כדור לעובי של כס"מ אחד על משטח עבודה מקומח. מניחים מגבת מטבח על הפיתות ומתפיחים כ-15 דקות נוספות.
  • 4
    שמים את אבן השמוט בגריל או בתנור הפיצה ומפעילים את הגריל או את התנור על חום מקסימלי למשך 30 דקות.
  • 5
    שמים את הפיתות על אבן השמוט ואופים כ- 3-4 דקות עד שהפיתות תופחות. הופכים את הפיתות, אופים למשך דקה נוספת ומוציאים.