רוטב פירי-פירי

רוטב פירי-פירי

רוטב פירי-פירי

אוהבים חריף? אבל ממש חריף? אז רוטב פירי-פירי הוא הרוטב בשבילכם! רוטב הצ'ילי האפריקאי נהדר לא רק כמטבל (למשל לצ'יפס בטטה פריך), אלא גם יכול כרוטב ברביקיו או מרינדה לעוף ולדגים.

רוטב הפירי-פירי מגיע מאפריקה ומיוצר באופן מסורתי מצ'ילי עין ציפור אפריקאי. מכיוון שלא קל למצוא את הצ'ילי הזה פה, אפשר להשתמש גם בצ'ילי אדום או אפילו בחלפניו.

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 500 גרם צ'ילי עין הציפור אפריקאית (או צ'ילי אדום אחר)
  • 1/2 פלפל אדום
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית אבקת פפריקה מעושנת
  • 1/2 צרור בזיליקום
  • מיץ מחצי ליים
  • 150 מ"ל שמן זית
  • מלח ופלפל

ציוד

  • בלנדר ידני או בלנדר בעל עוצמה גבוהה

ערכים תזונתיים

למנה

  • 174 קלוריות
  • 14 גרם שומן
  • 1 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שוטפים את פלפל הצ'ילי ואת הפלפל האדום, מוציאים את הגרעינים וחותכים לחתיכות גדולות.
  • 2
    שוטפים את עלי הבזיליקום, מנערים ומייבשים היטב.
  • 3
    מקלפים את שיני השום וקוצצים גס.
  • 4
    מערבבים את כל המרכיבים בכלי גבוה עם בלנדר ידני או בבלנדר מהיר כ-3 דקות עד לקבלת מרקם חלק.