פיקניה מהרוטיסרי

פיקניה מהרוטיסרי

פיקניה מהרוטיסרי

פיקנייה – כל מה שצריך לדעת על הנתח המושלם לשיפוד המסתובב

פיקנייה הוא נתח מיוחד באמת, וכדי למצות ממנו את המקסימום – המקום שלו הוא על השיפוד המסתובב בגריל הגז שלכם.

הפיקנייה מכונה גם מכסה הצ'אך (שרבים מכירים גם כ-שפיץ צ'אך), אבל יש הבדל משמעותי אחד: בפיקנייה האמיתית, שכבת השומן העליונה נשארת במקומה, ושומרת על הבשר מפני ייבוש במהלך הצלייה.

התוצאה? בשר עסיסי בטירוף שמקבל ארומה שאי אפשר לעמוד בפניה!

הפיקנייה היא מלכת הבשרים של ברזיל. בשיטת הצלייה הברזילאית המסורתית, ה"צ'ורסקו" (Churrasco), משפדים את הנתח וצולים אותו מעל אש גלויה. במהלך הצלייה, פורסים מהנתח רצועות דקות ישירות מהשיפוד, ממש כמו שאנחנו מכירים מהשווארמה.

במילה אחת: חוויית בשר אדירה שכל חובב גריל חייב להכיר!

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 1.4 קילו נתח פיקניה
  • מלח גס

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 134 קלוריות
  • 5 גרם שומן
  • 21 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    חותכים את נתח הפיקניה לחתיכות שוות בגודלן, ברוחב של כ-8 ס"מ. מעסים בנדיבות במלח מכל הצדדים.
  • 2
    מניחים את הפיקניה לנוח במקרר למשך 30 דקות.
  • 3
    משפדים את הפיקניה על שיפוד הרוטיסרי.
  • 4
    מחממים את הגריל לחום בינוני (כ-200 מעלות).
  • 5
    מרכיבים את הרוטיסרי בגריל, מניחים את מגש הנירוסטה מתחת לבשר על הרשתות וצולים את הפיקניה על הגריל במשך כ-45 דקות.
  • 6
    כעת ניתן לחתוך בהדרגה את השכבות החיצוניות, הצלויות, לפרוסות דקות באמצעות סכין גדולה.
  • 7
    חוזרים על תהליך הצלייה והחיתוך עד לסיום הנתח.