פיקנייה – כל מה שצריך לדעת על הנתח המושלם לשיפוד המסתובב
פיקנייה הוא נתח מיוחד באמת, וכדי למצות ממנו את המקסימום – המקום שלו הוא על השיפוד המסתובב בגריל הגז שלכם.
הפיקנייה מכונה גם מכסה הצ'אך (שרבים מכירים גם כ-שפיץ צ'אך), אבל יש הבדל משמעותי אחד: בפיקנייה האמיתית, שכבת השומן העליונה נשארת במקומה, ושומרת על הבשר מפני ייבוש במהלך הצלייה.
התוצאה? בשר עסיסי בטירוף שמקבל ארומה שאי אפשר לעמוד בפניה!
הפיקנייה היא מלכת הבשרים של ברזיל. בשיטת הצלייה הברזילאית המסורתית, ה"צ'ורסקו" (Churrasco), משפדים את הנתח וצולים אותו מעל אש גלויה. במהלך הצלייה, פורסים מהנתח רצועות דקות ישירות מהשיפוד, ממש כמו שאנחנו מכירים מהשווארמה.
במילה אחת: חוויית בשר אדירה שכל חובב גריל חייב להכיר!