הפיקניה הוא נתח אחורי העוטף את ירכי הבקר, והוא מאופיין בשכבת שומן חיצונית עבה ובטעמים עשירים ועמוקים. כאשר מכינים את הפיקניה על שיפוד מסתובב על הגריל - רוטיסרי - ניתן להגיע לפסגות טעם חדשות.
שלא כמו בשר שריר רגיל, שכבת השומן של הפיקניה מונעת מהנתח להתייבש ושומרת אותו עסיסי וארומטי.
נתח הפיקניה פופולרי במיוחד בברזיל ובארצות דוברות הספרדית והפורטוגזית, שם משפדים את הבשר וצולים אותו על אש גלויה. "צ'ורסקו" - בשר בגריל.
תוך כדי הצלייה הבשר נחתך לפרוסות דקות הישר מהשיפוד, כמו שווארמה. ה-צ-ג-ה!
טיפ שלנו:
מומלץ ליהנות מהנתח פשוט כמו שהוא, ורק לפנק אותו במלח גס.
אם אתם ממש לא יכולים לותר על המטבל - נסו את הפיקניה עם צ'ימיצ'ורי.