פיקניה ברוטיסרי

פיקניה ברוטיסרי

פיקניה ברוטיסרי

הפיקניה הוא נתח אחורי העוטף את ירכי הבקר, והוא מאופיין בשכבת שומן חיצונית עבה ובטעמים עשירים ועמוקים. כאשר מכינים את הפיקניה על שיפוד מסתובב על הגריל - רוטיסרי - ניתן להגיע לפסגות טעם חדשות.

שלא כמו בשר שריר רגיל, שכבת השומן של הפיקניה מונעת מהנתח להתייבש ושומרת אותו עסיסי וארומטי.

נתח הפיקניה פופולרי במיוחד בברזיל ובארצות דוברות הספרדית והפורטוגזית, שם משפדים את הבשר וצולים אותו על אש גלויה. "צ'ורסקו" - בשר בגריל.

תוך כדי הצלייה הבשר נחתך לפרוסות דקות הישר מהשיפוד, כמו שווארמה. ה-צ-ג-ה!

 

טיפ שלנו:

מומלץ ליהנות מהנתח פשוט כמו שהוא, ורק לפנק אותו במלח גס.

אם אתם ממש לא יכולים לותר על המטבל - נסו את הפיקניה עם צ'ימיצ'ורי.

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 1.4 קילו פיקניה
  • מלח גס

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 134 קלוריות
  • 5 גרם שומן
  • 21 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    חותכים את הפיקניה לחתיכות בגודל זהה, ברוחב של כ-8-7 ס"מ, ומעסים בנדיבות עם מלח.
  • 2
    משאירים את הפיקניה לנוח במקרר למשך כ-30 דקות.
  • 3
    משפדים את הפיקניה על הרוטיסרי.
  • 4
    מכינים את הגריל: מחממים את גריל הגז לחום בינוני (כ-200 מעלות צלזיוס).
  • 5
    מרכיבים את הרוטיסרי על הגריל, מניחים את מגש הנירוסטה מתחת לבשר על הרשת וצולים את הפיקניה כ-45 דקות.
  • 6
    כעת ניתן לחתוך בהדרגה את השכבה החיצונית הצלויה לפרוסות דקות בעזרת סכין גדולה.
  • 7
    חוזרים על תהליך הצלייה והחיתוך עד שהבשר נגמר.