פיקו דה גאלו - סלסה מקסיקנית קלאסית

פיקו דה גאלו - סלסה מקסיקנית קלאסית

פיקו דה גאלו - סלסה מקסיקנית קלאסית

הולה אמיגוס! הגיע הזמן להוציא את הטקילה מהארון כי היום אתם הולכים להתפנק במתכון מקסיקני קלאסי, פיקו דה גאלו, סלסה מופלאה, חמוצה חריפה ומלאה כוסברה. אין יותר מקסיקני מזה!

עצה שלנו: אם אין לכם פלפל חלפיניו אפשר להוסיף פלפל חריף רגיל, התוצאה עדיין תהיה מעולה!

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 600 גרם עגבניות
  • 1 בצל
  • 1 פלפל חלפיניו
  • 2 לימוני ליים
  • 1 צרור כוסברה
  • 50 מ"ל שמן זית
  • מלח ופלפל

ציוד

  • קערה

ערכים תזונתיים

למנה

  • 200 קלוריות
  • 14 גרם שומן
  • 4 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שוטפים את העגבניות, חוצים לחצאים וקוצצים. מקלפים את הבצל וקוצצים דק. שוטפים את פלפל החלפיניו וחותכים לטבעות דקות.
  • 2
    שוטפים את הלימונים, מגררים את הקליפה וסוחטים את המיץ לכוס. מערבבים בקערה את העגבניות, הבצל, הפלפל, שמן הזית ומיץ הליים. מתבלים במלח, פלפל וגרידת הליים לפי הטעם.
  • 3
    שוטפים את הכוסברה, מנערים היטב וקוצצים דק. מפזרים מעל הסלסה ומגישים.