פיצה לבנה (ביאנקה) בטאבון

פיצה לבנה (ביאנקה) בטאבון

פיצה לבנה (ביאנקה) בטאבון

לא יכולים לדמיין פיצה בלי רוטב עגבניות?
אז בואו לטעום את יצירת המופת הזו! פיצה ביאנקה אמיתית לא צריכה עגבניות כדי להפיל אתכם מהרגליים. ריקוטה רכה במיוחד ומוצרלה נמסה הם כוכבי המנה הזו – והם יעיפו את הראש לכל חובב גבינות.

הבצק כאן מעט יציב יותר מהגרסה הנאפוליטנית הקלאסית. תוספת קטנה של סולת חיטה קשה ופחות מים נותנים בסיס פריך ונעים במיוחד.

כדי לתת לפיצה הלבנה שלכם את הטאץ' הסופי: הוסיפו אורגנו טרי, צלפים פריכים מטוגנים ופרוסות דקות-דקות של צלפים שלמים.

הטיפ שלנו:
מתחשק לכם ללכת על משהו מפנק ויוקרתי?
במקום הצלפים, קחו כמה פרוסות כמהין (כן, כמהין!), וגרדו אותן מעל הפיצה אחרי האפייה. השילוב בין הטעם האדמתי של הכמהין לגבינות הרכות והנמסות – פשוט חלומי!

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    לבצק

  • 450 גרם קמח "00"
  • 50 גרם סולת חיטה (סמולינה דורום)
  • 13 גרם מלח
  • 5 גרם שמרים
  • 280 מ"ל מים
  • לתוספות

  • 400 גרם ריקוטה
  • 600 גרם מוצרלה
  • 4 כפות צלפים
  • 16 צלפים
  • אורגנו טרי
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן זית

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 1017 קלוריות
  • 96 גרם פחמימות
  • 46 גרם שומן
  • 21 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסולת והמלח. ממיסים את השמרים במים ומוסיפים לתערובת הקמח. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים כ-20 דקות (או כ-10 דקות במעבד מזון) עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  • 2
    יוצרים כדור מהבצק ומניחים לתפיחה בקירור (במקרר), כשהקערה מכוסה, למשך 24 שעות.
  • 3
    מחלקים את הבצק למנות שוות, ומשהים בטמפרטורת החדר להתפחה נוספת של 90 דקות.
  • 4
    מחממים מראש תנור פיצה, גריל גז או תנור עם אבן שמוט – לחום מרבי.
  • 5
    קולפים וקוצצים דק את שיני השום. מערבלים את גבינת הריקוטה יחד עם שמן הזית והשום עד שמתקבלת תערובת חלקה. מתבלים במלח ופלפל. שוטפים את האורגנו, מייבשים בעדינות ותולשים את העלים. פורסים את הצלפים לאורך לפרוסות דקות.
  • 6
    מייבשים את הצלפים בעזרת נייר סופג. מחממים שמן בסיר קטן לטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס. מטגנים את הצלפים 30–60 שניות ומניחים על נייר סופג לניקוז.
  • 7
    מרדדים את הבצק לעובי של כ־1 ס"מ. מקמחים היטב את המרדה, ומניחים עליה את בסיס הבצק.
  • 8
    מורחים את תערובת הריקוטה על הבצק, ומפזרים מעל את המוצרלה.
  • 9
    אופים: בתנור פיצה: 2–3 דקות. בגריל גז: כ־5 דקות. בתנור ביתי: כ־10 דקות. יש לסובב את הפיצה חצי סיבוב במהלך האפייה בתנור פיצה, לצורך אפייה אחידה.
  • 10
    עם הוצאת הפיצה מהתנור, מפזרים מעל אורגנו טרי, צלפים מטוגנים ופרוסות תפוחי צלפים. מגישים מיד.