ויסבראטן בפויקה עם רוטב פרנקפורט

ויסבראטן בפויקה עם רוטב פרנקפורט

ויסבראטן בפויקה עם רוטב פרנקפורט

מתי לאחרונה חגגתם עם נתח בקר בבישול איטי ועתיר רטבים וטעמים?

ויסבראטן הוא אמנם לא נתח הבקר הכי מפורסם בקצביה, אבל תוכלו להחליף אותו בכל חלק מהשריר האחורי של הבקר, או בנתחים אחרים שהקצב ימליץ לכם לבישול ארוך.

הויסבראטן ושאר חלקי הבקר האחוריים, מתאפיינים ברקמת שריר שמתרככת במהלך בישול איטי על חום נמוך-בינוני. הבישול האיטי מבטיח רכות מפתיעה וקרנבל של טעמים עמוקים בפה.

תענוג אמיתי.

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    לנתח המבושל

  • 1.5 קילו ויסבראטן
  • 1 כף שמן קנולה
  • 100 גרם גזר
  • 100 גרם סלרי
  • 1 בצל
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 500 מ"ל יין אדום
  • 500 מ"ל ציר בקר
  • יין פורט
  • 1 כוכב אניס
  • 1 עלה דפנה
  • 3 כדורי פלפל אנגלי
  • שמן לטיגון
  • מלח ופלפל
  • לרוטב הירוק של פרנקפורט

  • 1 צרור עשבי תיבול לרוטב ירוק
  • 250 גרם מיונז
  • 250 מ"ל קרם קוקוס
  • 1 כף חומץ בן יין לבן
  • 1 כפית מיץ הדרים (או 1 ככפית מיץ לימון)
  • 1 כפית שמן זית
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 1162 קלוריות
  • 82 גרם שומן
  • 75 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    לרוטב הירוק: שוטפים את עשבי התיבול, מנערים, מייבשים ומסירים את הגבעולים וטוחנים בבלנדר עם שמן זית. מוסיפים קרם קוקוס, מיץ הדרים, חומץ בן יין ומיונז וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.
  • 2
    לנתח: מחממים את גריל הגז לחום עקיף בינוני (150-160 מעלות צלזיוס). מקלפים וחותכים גס את הגזר, הבצל והסלרי. מייבשים את הנתח בנייר סופג ומתבלים במלח ופלפל משני הצדדים.
  • 3
    בשומן שנותר מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי כ- 5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים קצרות תוך כדי ערבוב. מכסים ביין ומעט יין פורט. מביאים לרתיחה ומצמצמים את הנוזלים לכשליש. מוסיפים את ציר הבקר, הבשר והתבלינים מכסים במכסה ומבשלים למשך 2-3 שעות.
  • 4
    מוציאים את הבשר ומניחים אותו על רשת החימום. יוצקים את הרוטב לסיר דרך מסננת ומביאים לרתיחה על הכיריים בצד על אש בינונית. מצמצמים את הנוזלים לכשליש. מתבלים במלח ופלפל.
  • 5
    חותכים את הנתח המבושל לפרוסות ומסדרים בצלחת. יוצקים את הרוטב ואת הרוטב הירוק לצד הבשר ומגישים עם תפוחי אדמה אפויים.