צמת פילה כבש על הגריל

צמת פילה כבש על הגריל

צמת פילה כבש על הגריל

צמת פילה הכבש מבטיחה לכם ניצחון מוחלט גם במרכיב הטעם וגם במרכיב היופי והרושם. קליעת נתחי הבשר לצמה לפני הצלייה נראית מרשים במיוחד, אך לא פחות חשוב - גורמת לבשר להישאר עסיסי ונימוח מבפנים. החוכמה במתכון הזה היא שיטת הצלייה ההפוכה: קודם כל צולים על אזור החום העקיף עד להגעה לטמפרטורת ליבה נכונה, ורק לאחר מכן מעבירים לאזור החום הישיר להשלמת ההשחמה ולקבלת הציפוי הפריך הרצוי. 

עצה שלנו:
הרגישו חופשי להתפרע עם עשבי התיבול לפי הטעם שלכם. מתאים לכם להוסיף אורגנו טרי או מנטה טרייה שבמקרה הזדמנה לכם? לכו על זה! אפשר גם להוסיף גרידת לימון או פפריקה מעושנת לקבלת תוצאה משגעת. 

מרכיבים

עבור 2 אנשים אנשים
  • 400 גרם פילה כבש
  • 1/2 צרור נענע
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 4 גבעולי רוזמרין
  • 1 שן שום
  • 2 בצלי שאלוט
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 385 קלוריות
  • 21 גרם שומן
  • 41 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שוטפים את הבשר היטב ומייבשים עם מגבות נייר. מסירים את שכבת העור הכסופה עם סכין חדה.
  • 2
    שוטפים את העשבים היטב, מנערים מהמים ומסירים מהגבעולים את כל העלים. מקלפים את בצלי השאלוט ואת השום וקוצצים גס. מערבבים יחד עם עשבי התיבול, המלח ושמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 3
    מערבבים את הבשר עם המרידנה היטב מכל הצדדים ומניחים בתוך שקית אטומה במקרר למשך 3 שעות.
  • 4
    מניחים את הפלנצ'ה באזור החום העקיף של הגריל ומפעילים את הגריל על חום של 120 מעלות.
  • 5
    קולעים את נתחי הפילה לצמה - לוקחים 3 נתחי פילה, נועצים קיסם כך שיחבר את שלושת הקצוות, קולעים לצמה ונועצים קיסם נוסף בקצה השני של הצמה.
  • 6
    צולים את צמת הפילה על הפלנצ'ה למשך כ-15 דקות עד שטמפרטורת הליבה מגיעה ל-57 מעלות. מסובבים את הצמה במהלך הצלייה.
  • 7
    מעבירים לאזור החום הישיר וצולים מכל הכיוונים עד להשחמה יפה ומגישים.