פורל צלוי בגריל

פורל צלוי בגריל

פורל צלוי בגריל

אם עדיין לא יצא לכם להכין דגים על הגריל, כדאי לכם לנסות את המתכון הזה בהקדם! התוצאה לא רק מרשימה מאוד מבחינה ויזואלית אלא גם טעימה מאוד - הדגים יוצאים פריכים מבחוץ ורכים ועסיסיים מבפנים. כל מה שצריך בשביל כל הטוב הזה הוא עשבי תיבול טריים, שום, לימון ובסך הכל 20 דקות פנויות. 

עצה שלנו: מתחשק לכם טעמים קצת יותר עזים? נסו לשים בתוך הדגים תערובת של תיבול ים-תיכוני עם עגבניות מיובשות וזיתים. מעדן!

מרכיבים

עבור 2 אנשים
  • 2 פורלים טריים
  • 1 לימון
  • 6 גבעולי טימין
  • 6 גבעולי פטרוזיליה
  • 1 שן שום
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 356 קלוריות
  • 60 גרם שומן
  • 26 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שוטפים את הפורלים במים קרים ומייבשים היטב עם נייר מגבת. חורצים את עור הדגים עם סכין חדה בצורת מעויינים בעומק של בערך חצי ס"מ.
  • 2
    שוטפים את גבעולי הטימין והפטרוזיליה ומנערים מהמים. מסירים את העלים מהגבעולים. מקלפים את שן השום וקוצצים דק.
  • 3
    שוטפים את הלימון, מגררים את הקליפה וסוחטים את המיץ. מערבבים את המיץ, קליפת הלימון, עלי הטימין והפטרוזיליה, שן השום ו-2 כפות שמן זית. שומרים בצד את חצאי הלימון הסחוטים.
  • 4
    מפזרים מעט מלח בתוך הדגים ומברישים את החלק הפנימי של הדגים בתערובת הלימון ועשבי התיבול.
  • 5
    מפעילים את גריל הגז על חום של 150 מעלות במצב של חום עקיף. מחממים את מחבת הגריל על הכירה הצדדית על חום גבוה במשך 4 דקות.
  • 6
    שמים את שארית שמן הזית, חצאי הלימון הסחוטים ואת גבעולי הפטרוזיליה והטימין במחבת ומטגנים בהם את הדגים על הכירה הצדדית במשך דקה אחת בכל צד.
  • 7
    מסירים את המחבת מהכירה הצדדית ומניחים אותה באזור החום העקיף של הגריל. מבשלים את הדגים עד שטמפרטורת הליבה שלהם מגיעה ל-55-60 מעלות.
  • 8
    מסירים מהגריל, מזליפים שמן זית מעל ומגישים.