פורטרהאוס על המבער הקרמי

פורטרהאוס על המבער הקרמי

פורטרהאוס על המבער הקרמי

אחד הסודות של המבער הקרמי הוא יכולתו לצרוב ולסגור נתחים לקבלת עסיסיות מירבית. 
הטיפ המרכזי: לפני צליית הסטייק בצורה האופקית הרגילה, צולים אותו על המבער הקרמי מכל צדדיו, גם כשהוא "עומד", ורק לאחר מכן מניחים אותו בצורה המאוזנת הרגילה על הרשת. צלייה מקדימה זו תאטום את הנתח ותבטיח שהוא יישאר נימוח ועסיסי מבפנים.   

מרכיבים

עבור 2 אנשים
  • סטייק פורטרהאוס במשקל 1 ק"ג
  • שבבי מלח

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 617 קלוריות
  • 20 גרם שומן
  • 107 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מייבשים את הסטייק עם מגבות נייר.
  • 2
    מפעילים את המבער הקרמי על חום מקסימלי. מחממים מראש את גריל הגז עד לקבלת חום של 150 מעלות במד הטמפרטורה של המכסה.
  • 3
    מעמידים את הסטייק בעזרת המלקחיים על הרשת שמעל המבער הקרמי למשך 60 שניות.
  • 4
    צולים את הסטייק כדקה וחצי על כל אחד מהצדדים שלו. מסובבים את הסטייק ב-90 מעלות כל 45 שניות לקבלת צלייה אחידה.
  • 5
    משאירים את הסטייק באזור החום העקיף (על הרשת העליונה למשל) עד שטמפרטורת הליבה מגיעה ל-52 מעלות.
  • 6
    מוציאים מהאש ומחכים כחמש דקות לפני שחותכים. חותכים לפרוסות ומפזרים שבבי מלח מלמעלה.