עוף מפורק בפויקה

עוף מפורק בפויקה

עוף מפורק בפויקה

המבורגר, סנדוויץ' או טורטייה ממולאת? לא משנה מה עולה אצלך היום על השולחן, לכולם מתאים בטוח המילוי הבא: עוף מפורק!

בפחות משעתיים המנה הזו כבר מוכנה לזלילה! בסיר היצוק שלך, ירכי העוף יהפכו כל כך רכים שהבשר פשוט יחליק מהעצם. הקסם הזה קורה בזכות השילוב של ציר עוף וסיידר תוסס עם בצל ופלפל שיתבשלו יחד לחגיגת טעמים.

קשה להתאפק ולא לגנוב את כל המנה מהסיר, אבל אם בכל זאת תצליח, קח את הבשר הרך וצור איתו המבורגר עוף מפורק, סנדוויצ'ים של עוף מפורק, טאקו עוף מפורק או כל מנה משוגעת אחרת שעולה לך בראש.

עצה שלנו:

מתכון בסיסי נועד כדי שתוכלו לשדרג ולשחק איתו. אפשר להתפרע עם תבלינים ורטבים ולתת לעוף המפורק שלכם טעמים חדשים בכל פעם. בין אם זה קלאסי עם ראב ורוטב ברביקיו או אסייתי עם קארי ורוטב סויה. פשוט התאימו את העוף למה שבא לכם בטוב. ואחרי שתרגישו שניסיתם הכל וטעמתם הכל, אולי יגיע הזמן לעלות שלב עם כבש מפורק וחברים!

מרכיבים

עבור 6 אנשים
  • 12 ירכי עוף
  • 3 שיני שום
  • 4 בצלים גדולים
  • 100 גרם תערובת תיבול לברביקיו
  • 100 מ"ל יין אדום
  • 60 מ"ל סיידר
  • 1 כף שמן זית
  • 100 מ"ל רוטב ברביקיו
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 995 קלוריות
  • 47 גרם שומן
  • 102 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שוטפים את ירכי העוף, מייבשים בטפיחות ומורחים בתערובת תיבול לברביקיו ומניחים בצד.
  • 2
    קולפים את הבצלים, חותכים אותם לחצי וחותכים אותם לרצועות בעובי של כ-0.5 ס"מ. קולפים את השום וקוצצים דק.
  • 3
    מחממים את גריל הגז לחום עקיף (180 מעלות צלזיוס).
  • 4
    שמים בסיר ההולנדי שמן זית ושום קצוץ. מחממים את הסיר על אש בינונית בכירה הצדית עד שהשמן והשום מתחילים להתחמם. מסדרים את ירכי העוף והבצל בשכבות.
  • 5
    מוסיפים יין אדום וסיידר, מתבלים במלח ופלפל, ומעבירים את התנור ההולנדי לאזור העקיף של גריל הגז. מבשלים במשך שעה וחצי ב-160 מעלות צלזיוס. (במידת הצורך יש לבדוק את הטמפרטורה בסיר ההולנדי בעזרת מדחום).
  • 6
    מסירים את המכסה ומוציאים את ירכי העוף. מפרקים את העוף לחתיכות (ללא העור, העצמות והסחוס).
  • 7
    מחזירים את העוף המפורק לתנור ההולנדי, מערבבים עם הציר והבצל, ומערבבים פנימה את רוטב הברביקיו.