עוף בנוסח טנדורי על הגריל

עוף בנוסח טנדורי על הגריל

עוף בנוסח טנדורי על הגריל

עוף בנוסח טנדורי הוא אחד ממתכוני העוף המפורסמים בעולם.

הפעם יש לנו בשבילכם גרסה משודרגת של המעדן! 

שמרנו על תערובת התבלינים הארומתית והייחודית של המתכון הקלאסי, אבל שיטת הצלייה היא בגריל, באמצעות סיר צליית העוף, במקום בתנור הביתי הרגיל והמשעמם.

סיר מיוחד לצליית עוף תוכלו למצוא בעמוד האביזרים שלנו.

התוצאה - עוף פריך ומתובל בצורה מושלמת, נשאר רק ללקק את האצבעות!

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    מרכיבים לעוף:

  • 1 עוף שלם
  • 600 גרם חלב סויה
  • 4 שיני שום
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • חצי בצל
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
  • מרכיבים לתערובת הטנדורי

  • 2 מקלות קינמון
  • 2 כפיות הל טחון
  • 4 כפיות כמון
  • 2 כפות כוסברה טחונה
  • 1 כפית ציפורן טחונה
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 2 כפיות פלפל קאיין טחון
  • 2 כפות כורכום
  • 2 כפות פפריקה מתוקה

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 890 קלוריות
  • 74 גרם שומן
  • 50 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    הכנת תערובת הטנדורי: טוחנים היטב את כל התבלינים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2
    מקלפים את שיני השום, את הבצל ואת הג'ינג'ר וחותכים לקוביות. טוחנים בבלנדר יחד עם השמן. מערבבים בקערה יחד עם תערובת התבלינים, חלב הסויה ומיץ הלימון.
  • 3
    שוטפים את העוף היטב, מייבשים בעזרת נייר סופג ומסירים את העור בזהירות בעזרת סכין חדה. מניחים את העוף בקערה יחד עם תערובת הטנדורי ומעסים אותו היטב בתערובת. מכסים את הקערה בניילון נצמד ושמים במקרר למשך 20 שעות.
  • 4
    הכנת העוף: מחממים את הגריל לחום עקיף של 180 מעלות.
  • 5
    מניחים את העוף על סיר צליית העוף וצולים באזור של החום העקיף למשך כ-60 דקות עד שטמפרטורת הליבה של העוף מגיע לכ-83 מעלות.
  • 6
    מסירים מהגריל ומגישים עם אורז ותפוחי אדמה צלויים.