עוגת גבינה בתנור הולנדי

עוגת גבינה בתנור הולנדי

עוגת גבינה בתנור הולנדי

עוגת גבינה שמנתית היא הכוכבת של כל שולחן בחג השבועות. הסגנונות רבים וגם הציפויים, ובמתכון הזה בחרנו ברוטב פשוט העשוי מסירופ מייפל מתוק וחמוציות חמוצות-פירותיות. שילוב נפלא שמוגש הכי טוב כשהוא חם.

עוגות גבינה פשוט חסרות תחרות מבחינת המרקם שלהן, והן גם יחסית פשוטות להכנה. כל הטוב הזה יכול גם להיאפות בתנור הולנדי - סיר ברזל יצוק. קינוח 5 כוכבים.

מרכיבים

עבור 6 אנשים

    לתחתית

  • 170 גרם ביסקוויטים
  • 90 גרם חמאה
  • 50 גרם סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • למילוי

  • 300 גרם גבינת שמנת
  • 230 גרם שמנת חמוצה
  • 150 גרם סוכר חום
  • 3 כפות קמח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • קורט מלח
  • לציפוי

  • 200 מ"ל סירופ מייפל
  • 170 גרם סוכר חום
  • 220 גרם חמוציות יבשות
  • 500 גרם חמוציות טריות או קפואות

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 418 קלוריות
  • 23 גרם שומן
  • 7 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מחממים את גריל הגז לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  • 2
    לבסיס: מניחים את הביסקוויטים בתוך שקית ומפוררים אותם דק בעזרת מערוך או סיר כבד. ממיסים את החמאה בסיר הולנדי ומוסיפים אותה לפירורי הביסקוויטים יחד עם הסוכר החום והקינמון. לשים הכל היטב.
  • 3
    מרפדים את הסיר ההולנדי בנייר אפייה ומניחים את תערובת פירורי הביסקוויטים. מפזרים באופן שווה ומהדקים היטב לתחתית הסיר.
  • 4
    למילוי: מקציפים סוכר חום עם גבינת שמנת עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים שמנת חמוצה, קמח, תמצית וניל ומלח. טורפים קלות את הביצים בקערה ומערבבים אותן לתוך המילוי. יוצקים את התערובת על בסיס הביסקוויטים בסיר.
  • 5
    מכניסים את התנור ההולנדי לגריל הגז ואופים כ-30 דקות. מוודאים בעזרת קיסם שהגבינה נאפתה. בודקים מדי פעם את ההשחמה.
  • 6
    לציפוי: מערבבים בסיר קטן חמוציות, סוכר חום וסירופ מייפל ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות עד שנוצר רוטב סמיך.
  • 7
    מניחים לעוגת הגבינה להתקרר ומגישים עם הרוטב שעדיין חם.