עוגיית שוקולד צ'יפס מרשמלו ענקית

עוגיית שוקולד צ'יפס מרשמלו ענקית

עוגיית שוקולד צ'יפס מרשמלו ענקית

שנעצור בשיא? אנחנו לא חושבים ככה!

אז אחרי שחיסלתם את הסטייקים וטרפתם את הקבבים ואפילו ניקיתם את הגריל - הכיף של הברביקיו רחוק מלהסתיים. הגידו שלום לעוגיית הענק שלנו!

לקינוח תמיד יש מקום, ומה יותר טוב מאשר מרשמלו על האש?! אבל, סתם לשפד מרשמלו זה פשוט מדי, וחוץ מזה, איפה השוקולד?! לכן, בשביל הקינוח המושלם פשוט ניקח את כל אלו, ונאפה אותם יחד במחבת ברזל יצוק לעוגיית ענק מפנקת.

חוץ מביצה, קמח, אבקת אפיה, עמילן תירס ומלח, כל מה שבאמת צריך זה חמאה וסוכר כמובן, והרבה!

מוכנים?! תנו כבוד לעוגיית השוקולד-צ'יפס-מרשמלו המושחתת והענקית של ברנהרד!

 

העצה שלנו: 

סוכר קנה שלם (או "מוסקובדו") הוא סוג של סוכר לא מזוקק העשוי ממיץ קנה הסוכר. הוא מעט לח, בעל ניחוח קרמל נעים והוא הופך את העוגיות לרכות במיוחד.

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 225 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר קנים מלא
  • 150 גרם סוכר מזוקק
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 360 גרם קמח לבן
  • 1.5 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כף עמילן תירס
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה L
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם מרשמלו
  • רוטב קרמל או רוטב שוקולד

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 755 קלוריות
  • 23 גרם שומן
  • 11 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מכינים את הגריל: מחממים את גריל הגז לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  • 2
    מקציפים יחד 200 גרם חמאה, סוכר, סוכר וניל, וביצה בעזרת מיקסר ידני או מעבד מזון.
  • 3
    מערבבים את הקמח, עמילן התירס, אבקת האפיה והמלח ומוסיפים לתערובת החמאה. מערבבים רק עד שהחומרים היבשים לחים.
  • 4
    חותכים גס את השוקולד ואת המרשמלו. מניחים בצד 1/3 מהשוקולד והמרשמלו ומוסיפים בעדינות את היתר לתוך הבלילה.
  • 5
    משמנים את המחבת היצוקה בשארית החמאה ומוזגים לתוכה את הבלילה באופן אחיד. מניחים על הגריל ואופים למשך כ-30 דקות. עם מכסה סגור עד להזהבה. הקרום צריך להיות פריך בחוץ ורך בפנים
  • 6
    מפזרים את יתר המרשמלו על העוגייה וממשיכים לאפות עד שהמרשמלו משחים קלות. מסירים את המחבת מהגריל ומפזרים את יתר השוקולד על העוגייה. יוצקים מעל את רוטב הקרמל או השוקולד.