סלמון מקורמל

סלמון מקורמל

סלמון מקורמל

קבלו מתכון לסלמון המתקתק-חריף הטוב בעולם. חטיפי סלמון מקורמלים שאי אפשר שלא לאכול ישר מהמעשנה!

במתכון הזה מעשנים את פילה הסלמון לטמפרטורת ליבה של 60 מעלות, ומקבלים נתחים מעושנים ועסיסיים עם טעם משגע! פריכים בחוץ ועסיסיים בפנים, נגיסי הסלמון ייחטפו ישר מהגריל!

מרכיבים

עבור 6 אנשים

    סלמון

  • 800 גרם פילה סלמון
  • 1 כפית תבלין לדג
  • 1 לימון
  • 200 גרם מלח גס
  • 200 גרם מלח לכבישה
  • 200 גרם סוכר
  • זיגוג

  • 100 גרם חמאה או מרגרינה
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם סירופ מייפל
  • 50 גרם רוטב טריאקי

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • קלוריות
    475
  • שומן
    27 גרם
  • חלבון
    26 גרם

שלבי הכנה

  • 1
    הכנת הסלמון: בדקו והסירו מהסלמון עצמות. חתכו ל-16 קוביות שוות.
  • 2
    שטפו את הלימון במים וגררו אותו. ערבבו את המלח הגס, מלח לכבישה, סוכר, תבלין לדג וקליפת לימון ביחד. עסו את קוביות הסלמון בתערובת ושימו במקרר למשך 4 שעות.
  • 3
    הוציאו את הסלמון מהמקרר ושטפו את המשרה בעדינות תחת מים קרים. נערו את הסלמון מהמים שנותרו עליו ותנו לו להתייבש במקררר למשך שעתיים.
  • 4
    הפעילו את מעשנת השבבים על חום לא ישיר בטמפרטורה של 110 מעלות.
  • 5
    הכנת הזיגוג: ערבבו את כל רכיבי הזיגוג במחבת והביאו לרתיחה על חום נמוך. תנו לזיגוג לבעבע למשך 5 דקות ואז הסירו מהאש והניחו בצד.
  • 6
    שימו את קוביות הסלמון במעשנה ועשנו אותן במשך 50-60 דקות בטמפרטורה של 110 מעלות עד שהטמפרטורה בתוך הסלמון מגיעה ל-60 מעלות.
  • 7
    הברישו את קוביות הסלמון עם הזיגוג כל 15 דקות במהלך עישון הסלמון.
  • 8
    הוציאו את קוביות הסלמון מהמעשנה לאחר שפנים הסלמון הגיע לטמפרטורה הרצויה והניחו אותו על רשת קירור. הברישו את הסלמון בזיגוג פעם אחרונה.