סלמון מעושן בציפוי תערובת אספרסו ותבלינים

סלמון מעושן בציפוי תערובת אספרסו ותבלינים

סלמון מעושן בציפוי תערובת אספרסו ותבלינים

צריכים גיוון מנקניקיות וסטייקים? סלמון מעושן בגריל, מצופה בתערובת תבלינים בסגנון מרוקאי, עם פולי אספרסו טחונים, יכול להעיף לכם את הראש. הוסיפו לכל האושר הזה זיגוג מייפל עם עלי נענע קצוצים וגרידת לימון, וקיבלתם מנה מיוחדת ועשירה בלי להשקיע הרבה זמן ומאמץ. 

עצה שלנו:
שווה לנסות לשחק עם סוגי שבבי העץ שבהם אתם משתמש לעישון הסלמון. לכל סוג של שבבי עץ יש טעם וארומה ייחודית משלו, מה שפותח עוד אפשרויות לטעמים חדשים ומפתיעים. 

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 1 דג סלמון שלם (עם העור)
  • 4 כפות מלח
  • 2 כפות סוכר קנים
  • 2 כפות ראס אל חנות
  • 2 כפות תבלין לדג
  • 2 כפיות זרעי כמון
  • 2 כפיות אבקת שום
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 2 כפיות זרעי שומר
  • 8 כפות פולי אספרסו טחונים
  • 2 לימונים
  • 2 צרורות נענע טרייה
  • 50 מ"ל סירופ מייפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 350 קלוריות
  • 8 גרם שומן
  • 37 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שמים את כל התבלינים יחד עם 3/4 מפולי האספרסו במכתש וכותשים עד לקבלת אבקה דקה.
  • 2
    מניחים את הסלמון על חתיכה גדולה של ניילון נצמד כשהעור כלפי מטה. מסירים את העצמות מהסלמון. מפזרים את תערובת התבלינים על הדג בצורה שווה ולוחצים קלות על הדג. עוטפים את הסלמון בניילון הנצמד ושמים במקרר למשך שעה אחת.
  • 3
    מפעילים את הגריל על חום של 110 מעלות במצב של חום עקיף.
  • 4
    שמים את שבבי העץ בתוך תיבת העישון ומניחים מעל המבער. מוציאים את הסלמון מהמקרר ומסירים ממנו את הניילון הנצמד. שמים את הסלמון בגריל באזור של המבערים הכבויים. סוגרים את הגריל ומעשנים את הסלמון במשך שעה.
  • 5
    טוחנים היטב את שארית פולי האספרסו ומערבבים עם סירופ המייפל. מגררים את קליפות הלימון וקוצצים את הנענע דק.
  • 6
    פותחים את מכסה הגריל ב-15 הדקות האחרונות של עישון הסלמון ומברישים את הסלמון בתערובת האספרסו והמייפל. סוגרים את המכסה עד לסיום העישון. מוציאים מהגריל ומפזרים מלמעלה את הנענע עם גרידת הלימון.