סלמון מעושן בסגנון מוחיטו

סלמון מעושן בסגנון מוחיטו

סלמון מעושן בסגנון מוחיטו

נענע טריה, פרוסות ליים, כמה לגימות רום. הולך להיות פה מוחיטו!

אבל לא סתם מוחיטו, אלא מוחיטו סלמון משגע.

פנקו את הדג שלכם בירוקים הטריים והרעננים, הניחו אותו במעשנת השבבים או בגריל הגז שלכם. תוך כדי זרקו עליו כמה מנות של רום, ואחרי שעה - לטרוף...!

השילוב של ניחוח העשן עם הנענע הטרייה והליים מעניק למנה הזו ייחודיות שקשה לעמוד בפניה, וברגע שהיא מוכנה, היא כל כך רכה ונימוחה שקשה להאמין.

 

טיפ שלנו:

אנחנו הנחנו את הסלמון על פלטת עץ למעשנה. אם אין לכם, אפשר להניח את הסלמון במיכל נירוסטה מחורר או להשתמש בבסיס נייר אלומיניום.

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 1 פילה סלמון עם עור
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם מלח
  • 2 צרורות נענע טרייה
  • 4 ליים
  • 100 מ"ל רום לבן
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 694 קלוריות
  • 34 גרם שומן
  • 59 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מניחים את פילה הסלמון עם העור כלפי מטה על תבנית אפייה. מערבבים יחד את הסוכר והמלח ומורחים על החלק העליון של הסלמון. משאירים ללא כיסוי במקרר למשך שעתיים.
  • 2
    מכינים את המעשנה: חממו את מעשנת השבבים (או את גריל הגז) ל-120 מעלות צלזיוס.
  • 3
    שוטפים את הדג מהמלח והסוכר במים קרים, ומייבשים היטב בנייר מגבת.
  • 4
    שוטפים את עלי הנענע, מנערים ומייבשים. תולשים את העלים מהגבעולים וקוצצים גס. חותכים את הליים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. ממליחים ומפלפלים את החלק העליון של הסלמון ומפזרים את הנענע והליים.
  • 5
    מרפדים את השבכה של מעשנת השבבים בעלי עץ מעשנים ומניחים עליה את הסלמון. יוצקים את הרום לבקבוק הריסוס הנקי ומרססים איתו את הסלמון.
  • 6
    מעשנים את הסלמון למשך שעה, ומרססים ברום שנותר כל עשרים דקות.